Destinaţii de weekend: Grădina Botanică

Postat la 05 mai 2012 35 afişări

Expoziţia PLANT ART 2012 s-a deschis sâmbătă în cadrul Centrului de Educaţie Ecologică al Grădinii Botanice din Bucureşti, unde este deschisă pentru public până la 1 iulie, de luni până duminică, între orele 9-13.

Expoziţia cuprinde studii de desen, compoziţii decorative modulare, fotografii şi imprimeuri pe material textil, toate având ca model structuri naturale vegetale colectate din Grădina Botanică "D. Brândza" din Bucureşti.

La acest proiect, care promovează respectul pentru natură, pentru un stil de viaţă sănătos, în armonie cu mediul înconjurător, au participat cadre didactice şi studenţi din Universitatea Naţională de Arte Bucureşti (Departamentul de Arte şi Design Textil, Departamentul de Artă Murală, Departamentul de Teorie, Educaţie şi Cercetare), precum şi biologi din cadrul Grădinii Botanice "D. Brândza" din Bucureşti.

Organizatorii sunt Universitatea din Bucureşti, Grădina Botanică "D. Brandza" din Bucureşti, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti şi Alpha Bank Romania. Alpha Bank susţine încă din 2010 Grădina Botanică din Bucureşti, unul dintre cele mai importante proiecte realizate cu sprijinul băncii fiind redeschiderea Serei Vechi a Grădinii Botanice, în noiembrie 2011.

Sera a fost construită în anii 1889-1891, după modelul serelor din Liège (Belgia). În 1976 a fost închisă pentru public, continuând să adăpostească doar plante de cultură. Pavilionul reabilitat în 2011 a fost gândit ca un colţ de pădure tropicală, cu familii de plante exotice. Vizitarea Pavilionului "Pădurea Tropicală" este gratuită, iar programul de vizitare este în zilele de marţi, joi, sâmbătă şi duminică, între orele 9-13.

Preţul unui bilet de intrare la Grădina Botanică este de 5 lei, iar al unui bilet cu preţ redus este de 2 lei. Beneficiază de reducere elevii, studenţii şi pensionarii.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/destinatii-de-weekend-gradina-botanica-9596487
9596487
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.