Culmea artei interactive: instalaţie din ciocolată comestibilă (FOTO, VIDEO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 22 iunie 2014 69 afişări

Vizitatorii unei expoziţii sunt, de regulă, atenţionaţi să nu atingă exponatele, dar uneori apar şi expoziţii unde sunt încurajaţi să facă exact contrariul, ca la galeria Jupiter Artland de la Edinburgh, din Scoţia.

Artista scoţiană Anya Gallaccio a creat o lucrare intitulată "Stroke", care a presupus tapetarea unei încăperi cu bucăţi de carton pe care a întins ciocolată amăruie, invitând vizitatorii să interacţioneze cu ea, scrie Boston Globe.

Cei care vin să admire "Stroke" până la jumătatea lui iulie pot chiar lingă sau să ronţăie ciocolata de pe bucăţile de carton tapetat cu ea. Artista zice că vrea ca lucrarea ei nu numai să le stimuleze simţurile, dar şi să-i facă să se gândească la asociaţiile trezite în mintea lor de ciocolată. Expoziţia este sponsorizată de firma Chocolate Trading Company din Macclesfield, Cheshire.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/culmea-artei-interactive-instalatie-din-ciocolata-comestibila-foto-video-12808865
12808865
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.