Ce decoratiuni de Craciun se poarta in 2009

Postat la 15 decembrie 2009 114 afişări

Decoratiunile de Craciun trimit, mai subtil sau mai direct, la temele considerate la moda anul acesta - ecologia, universul victorian, povestile copilariei, confortul de acasa.

Globuri colorate, luminite, Mos Craciun, reni si oameni de zapada - toate definesc imaginea clasica a decoratiunilor de Craciun. nsa bradul de Craciun poate fi privit si din alt unghi: combinatiile de culori, materiale si lumini se transforma in mesageri ai tendintelor care au marcat stilul de viata in 2009 sau in soli ai temelor ce se anunta a fi la moda la anul in decoratiunile interioare.

Click aici pentru a vedea care sunt noile tendinte in materie de decoratiuni de Craciun.

Un tur de sfarsit de an prin marile centre comerciale echivaleaza cu o calatorie printre tendintele care s-au conturat in 2009 si (unele) vor continua si in 2010. La celebrul Harrod's din Londra, totul se invarte in jurul povestii "Vrajitorului din Oz", iar ideea designerilor a fost sa ofere moduri de a descoperi confortul psihic al intoarcerii cu gandul la copilarie - un refugiu bun, acum de sarbatori, din calea crizei. n magazinul Globus din Geneva (echivalentul elvetian al Galeriilor Lafayette), tema victoriana domina Craciunul, semn ca lumea cauta o reapropiere de anumite valori traditionale, valori ale stabilitatii, simbolizate de acea epoca. Sectiunea dedicata decoratiunilor a fost dominata, neconventional, de ornamente din dantela, pene funebre sau globuri negre.

{i in Romania, figurinele si ornamentele de brad schiteaza astfel de trimiteri la anumite teme. La Debenhams, "colectia din acest an combina elemente traditionale de Craciun (Mos Craciun, renii, omul de zapada, bradul) cu elemente semnate de designerii din galeria Designers at Debenhams, precum ornamente de brad in forma de pantof, geanta, papion sau globuri cu paiete", spune Ionut Vardianu, brand manager al Debenhams. Cu alte cuvinte, o intoarcere la confortul copilariei, fara a abandona elementele in voga ale momentului. Daca anul trecut culorile populare erau argintiu si rosu, in colectia din 2009 apar variatii de violet, grena, auriu sau chiar negru, despre care reprezentantii companiei spun ca decoreaza perfect un brad argintiu.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/ce-decoratiuni-de-craciun-se-poarta-in-2009-5173106
5173106
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.