Birocraţie transformată în artă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 14 mai 2017 55 afişări

Birocraţia din armată poate fi un lucru bun atunci când militarul devine artist, căci îi poate da idei pentru creaţiile lui. Aşa a ajuns artistul saudit Abdulnasser Gharem, fost locotenent-colonel în armata ţării sale, să folosească un obiect indispensabil birocratului, ştampila, în tablourile sale.

Birocraţie transformată în artă

Ştampilele de cauciuc, scrie LA Times, îi sunt acestuia atât subiect, cât şi material de lucru. Artistul desface caracter cu caracter ştampilele pe care sunt scrise cuvinte în alfabetul latin sau arab, le colorează, după care, împreună cu asistenţii săi, le aşază uşor cu penseta pe pânză şi suprapune peste ele o imagine digitală peste care mai apoi pictează; astfel tablourile sale sunt pline de tot felul de mesaje ascunse care pot fi citite de cei curioşi. 

Ideea de a folosi ştampile, mărturiseşte artistul, i-a venit pe când mai era încă în armată, avea un sertar plin cu asemenea obiecte şi şi-a dat seama ce putere au ele.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.