Amber Rudd, ministrul britanic de Interne: Marea Britanie încearcă să afle dacă atacurile informatice au fost orchestrate de un guvern străin

Postat la 13 mai 2017 75 afişări

Marea Britanie încearcă să afle cine a orchestrat valul de atacuri cibernetice care a afectat sistemul medical al ţării, a declarat Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, care a precizat că autorităţile nu ştiu dacă vreun guvern străin a fost implicat în acest incident, informează Reuters.

Amber Rudd, ministrul britanic de Interne: Marea Britanie încearcă să afle dacă atacurile informatice au fost orchestrate de un guvern străin

"Nu putem spune cine se află în spatele acestui atac. Încă se lucrează la acest lucru", a declarat Rudd pe postul radio BBC, care a adăugat că autorităţile încearcă să afle originea valului de atacuri informatice.

Ministrul a mai precizat că Centrul Naţional de Securitate Cibernetică lucrează cu serviciul medical britanic pentru a se asigura că atacul nu va provoca daune suplimentare.

Rudd a mai precizat că serviciul medical britanic nu a fost vizat în mod specific de atacurile cibernetice, afirmând că aparent virusul s-a răspândit "aleatoriu"

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.