Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea va fi filmata in 3D

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 24 aprilie 2011 51 afişări

Ceremonia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea, care va avea loc la Vatican la 1 mai, va fi filmata cu camere 3D, a anuntat agentia de presa catolica Zenit.

Inregistrarile vor fi facute de Sony si Centrul de Televiziune al Vaticanului, tehnologia fiind deha testata in noiembrie 2010, cu ocazia unei audiente generale saptamanale prezidate de Papa Benedict al XVI-lea. Sistemul si echipamentele de filmare au fost donate Sfantului Scaun de catre organizatia catolica americana Cavalerii lui Columb si vor fi folosite si pentru viitoare transmisii live 3D de la Vatican.

Directorul Centrului de Televiziune al Vaticanului, Federico Lombardi, a declarat ca "daca nu vom asigura un nivel adecvat al calitatii si al capacitatii de transmisie, vom lasa sa subziste un obstacol in calea transmiterii mesajului papal". Este prima data in istoria Bisericii Catolice cand tehnologia 3D va fi folosita la o celebrare liturgica la care participa un Suveran Pontif.

Ceremonia de beatificare, ultimul pas inaintea sanctificarii Papei Ioan Paul al II-lea, este asteptata sa aduca la Roma in jur de 300.000 de pelerini, ceea ce a impulsionat comertul cu suveniruri, carti religioase si obiecte de arta cu imaginea lui Karol Wojtyla. Hotelurile au crescut tarifele de cazare, iar politia a reperat deja fraude, intre care vanzarea de bilete false pentru intrarea la liturghie, in conditiile in care participarea la ceremonie este libera.

Circa 3.000 de politisti, 1.200 de sanitari si 2.500 de voluntari vor fi desfasurati la Roma in cele trei zile ale festivitatilor de beatificare. Bisericile si muzeele vor fi deschise non-stop, iar municipalitatea va organiza o serie de expozitii si concerte in cinstea Papei Ioan Paul al II-lea.

Slujba de beatificare va fi transmisa si live pe internet, pe site-ul Pope2You si pe Facebook.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/beatificarea-papei-ioan-paul-al-ii-lea-va-fi-filmata-in-3d-8187824
8187824
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.