Be cool“ nu e chiar asa de „cool“

Postat la 14 martie 2006 1 afişăre

John Travolta si-a adjudecat mult ravnitul statut de Hollywood Star dupa ce a castigat un concurs de dans in "Saturday Night Fever", in 1977. Peste aproape 20 de ani, in 1994, le-a reamintit spectatorilor de pozitia sa in randul vedetelor tot in urma unui dans, de data aceasta insa cu Uma Thurman in "Pulp Fiction".

John Travolta si-a adjudecat mult ravnitul statut de Hollywood Star dupa ce a castigat un concurs de dans in "Saturday Night Fever", in 1977. Peste  aproape 20 de ani, in 1994, le-a reamintit spectatorilor de pozitia sa in randul vedetelor tot in urma unui dans, de data aceasta insa cu Uma Thurman in "Pulp Fiction". Dupa alti 10 ani, Travolta danseaza din nou. Tot cu Uma Thurman, dar de data aceasta in filmul "Be Cool" (tradus la noi cu "Da-te mare si tare"), mult asteptata continuare a lui "Get Shorty" (1995). 

Travolta se joaca in continuare de-a Chili Palmer, gangsterul fascinant din "Get Shorty". Dar nu nu o mai face la Hollywood, precum in prima parte. De data aceasta ia cu atac industria muzicala, sau, mai precis, doua dintre promisiunile acesteia: un producator al unei case de discuri, Edie Athens, interpretata de Uma Thurman si o tanara interpreta de R&B, Linda Moon, in rolul careia joaca Christina Milian. 

Dar daca acum 10 ani Chili era un adevarat fan al filmelor mai mult sau mai putin reusite, faptul ca intre timp a renuntat la aceasta pasiune si a inceput sa se preocupe de ceea ce se intampla in industria muzicala e mai putin plauzibil. 

Pana la urma "Be Cool" nu e decat o continuare a unei productii de succes si prin urmare se comporta ca o continuare, la fel cum si cartea  dupa care a fost realizat, scrisa de Elmore Leonard, e o continuare a celei dupa care a fost facut "Get Shorty" (desi a avut parte de critici mult mai entuziaste decat filmul). 

Multe scene nu fac altceva decat referiri la productia precedenta si isi asuma ideea ca o sa mearga doar pentru ca scenele la care fac trimitere au prins candva la public. 

Personaj dupa personaj, scena dupa scena, replica dupa replica, toate te trimit la un alt film, la un alt personaj sau la o imagine trecuta. Filmul pare un birocrat care te tot plimba prin birouri diferite pentru ca nu stie ce sa-ti spuna. Sau poate pentru ca nu are nimic de spus. 

R: Gary Gray. Cu: John Travolta,  Uma Thurman, Dwayne "the Rock" Johnson. Durata: 114 minute. In Romania din 18 martie 2005.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/be-cool-nu-e-chiar-asa-de-cool-977497
977497
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.