Arta viitorului: ocupaţi zidurile!

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 04 mai 2013 54 afişări

Dacă tot a rămas spaţiu pe lângă opera unui artist, de ce să nu-l foloseşti? s-a justificat un rival al artistului graffiti Banksy, Philth.

Arta viitorului: ocupaţi zidurile!

Acesta a profitat de faptul că lucrarea celui dintâi de pe zidul unei clădiri din Bristol ocupa doar partea de sus, aşa încât a folosit spaţiul rămas în partea de jos ca să picteze o femeie care rupe o sferă, pentru a-şi promova expoziţia personală din apropierea clădirii. În partea de sus, Banksy a pictat un bărbat gol agăţat de o fereastră pe care se uită un soţ bănuitor şi, din spatele lui, soţia infidelă.

Experţii citaţi de The Telegraph sunt de părere că, deşi lucrarea lui Philth nu o afectează pe cea a lui Banksy, ea atrage atenţia asupra nevoii de protejare a lucrărilor deja existente de alţi artişti care s-ar putea gândi să le acopere cu propria lor creaţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
banksy,
philth,
graffiti,
ziduri,
bristol,
arta murala
/arta-si-societate/arta-viitorului-ocupati-zidurile-10843023
10843023
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.