Vacanta de manager: dicteaza copiii si confortul

Postat la 15 iulie 2011 289 afişări

Managerii sunt intotdeauna invidiati pentru banii pe care ii castiga, pentru puterea pe care au dobandit-o, pentru hobby-urile pe care si le permit, dar si pentru vacantele luxoase in care merg in fiecare an. Cand vine vorba de rasfatul personal, oamenii care conduc companii nu se uita la bani. Au nevoie de evadare ca de aer pentru ca altfel nu ar putea sa reziste in cursa nebuna de zi cu zi.

BUSINESS MAGAZIN: Dupa o perioada destul de lunga in care am vorbit despre criza si impactul ei, ne-am gandit sa discutam si despre lucruri mai placute si anume despre locurile unde isi petrec managerii concediile, cum arata un concediu de manager, care au fost cele mai frumoase locuri pe care le-ati vazut sau ce destinatii urmeaza sa vizitati. Am vrea, de asemenea, sa stim cat de important este pentru un manager sa pastreze un echilibru intre viata personala si profesionala si sa se rupa cateva zile pe an de ceea ce se intampla la birou. Cum va alegeti destinatiile?

BOGDAN PUTINICA: Mie imi plac destinatiile cat mai putin batute de turisti, cat mai ciudate. Acesta este hobby-ul meu. Imi place sa-mi iau rucsacul, sa ma duc in jungla si sa vad ce e acolo. De civilizatie mai mult sau mai putin ne lovim in fiecare zi, cu bunele si cu relele ei. De foarte putine ori mai folosesc serviciile unei agentii, poate si din cauza profilului putin mai ciudat al destinatiilor care ma atrag, dar si pentru ca, invariabil, aranjamentele pe care ti le construiesti singur sunt mult mai bune.

ADINA ROTILEANU: Poti sa dai si un exemplu?

BOGDAN PUTINICA: De exemplu, ultima vacanta ciudata a fost in Papua Noua Guinee. In Romania nu am gasit nicio agentie care sa poata sa-mi ofere un pachet acolo. Diferenta fata de un pachet normal de la o agentie cred ca a fost de trei ori mai mica.

BUSINESS MAGAZIN: Folositi serviciile agentiilor de turism?

OANA DATKI: Am renuntat de acum cativa ani, pe acelasi principiu.

MARCEL VULPOI: Da, eu le folosesc, dar din comoditate.

DAN BOABES: Eu le folosesc pentru idei.

BUSINESS MAGAZIN: Unde ati fost ultima oara in concediu?

DAN BOABES: Este greu de spus. Incerc sa combin calatoriile de business cu inca doua-trei zile de concediu, daca se poate. Notiunea de concediu cred ca s-a modificat fata de ceea ce intelegeam prin concediu acum 15-20 de ani. Atunci stiam ca plecam in august trei-patru saptamani, nu erau telefoane mobile si nu era nicio problema sa nu tinem legatura cu cei de acasa. Acum, concediu inseamna poate si trei-patru zile grupate si asta se poate intampla de cinci, sase, sapte ori pe an.

MARIUS GHENEA: Cred ca este vorba si de un anumit gen de eficienta pentru ca daca se intampla ca o asemenea calatorie de business sa te poarte destul de departe, ar fi pacat sa nu prelungesti putin si sa nu combini cu o alta destinatie potrivita. Din acest punct de vedere, cred ca o agentie de turism are dificultati in a raspunde unui asemenea tip de pachet, care este complicat din multe motive. In primul rand pentru ca pare ciudata o combinatie intre o calatorie de afaceri si una de placere. In al doilea rand, o parte din aventura este si gasirea propriului traseu, a unei destinatii. Este una dintre placerile de a calatori. Eu pot sa spun ca apelez in continuare la agentiile de turism pentru lucruri destul de clare. Spre exemplu, mi se pare mult mai util sa apelez la o agentie de turism pentru ticketing. Alte lucruri mi le organizez mai bine de unul singur. Eu stiu mai bine pe ce parte a strazii vreau sa am camera de la hotel sau ce loc sa-mi rezerv in avion. Acelasi lucru se intampla si cand inchiriez o masina. In ceea ce priveste programul pe care mi-l fac pentru concediu, am o abordare duala. Sunt anumite lucruri pe care prefer sa mi le rezerv de acasa, cum ar fi spectacole in Vegas, in New York sau Londra si alte lucruri pe care le fac la fata locului.

ADINA ROTILEANU: Depinde si cu cine mergi in concediu pentru ca daca mergi si cu copiii, evident ca alegi o varianta in care ei sa fie cat mai mult timp ocupati. Eu am fost norocoasa sa-mi umplu spiritul aventurier cu fel de fel de calatorii de afaceri. De exemplu, Karachi nu este o destinatie pe care mi-as fi ales-o pentru concediu, dar care a fost binevenita. Daca nu sunt copiii, confortul este pe primul loc, pentru ca ai nevoie de relaxare dupa o perioada mare de stres, si apoi vin serviciile. Este foarte greu sa verifici asta atunci cand cumperi un pachet de la o agentie de turism. Iti trebuie foarte multe recomandari, pentru mine recomandarile conteaza foarte mult, indiferent ca este vorba de Noua Zeelanda, Australia, Hong Kong si asa mai departe, imi place sa merg la sigur.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
club BM,
manageri,
turism,
companii,
vacante,
concediu
/analize/turism/vacanta-de-manager-dicteaza-copiii-si-confortul-8465483
8465483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.