Finala Europa League - Zeci de mii de fani sunt aşteptaţi să petreacă în centrul istoric. Barurile estimează vânzări cu 40% mai mari

Autor: Razvan Muresan Postat la 09 mai 2012 35 afişări

Dragoş Petrescu, proprietarul restaurantelor City Grill şi al altor spaţii comerciale situate în centrul istoric al capitalei, anticipează vânzări cu 40% mai mari, ca urmare a sosirii celor 40.000 de turişti străini la Bucureşti.

El mai spune că România nu e obişnuită să gestioneze astfel de evenimente la nivel de localuri şi restaurante, de aceea preţurile vor rămâne similare unei zile obişnuite: "Centrul Vechi e totuşi pregătit pentru primirea miilor de turişti care vor aştepta începerea meciului şi vor sărbători victoria echipei câştigătoare în localurile din inima Bucureştiului".

Daniel Boaje, directorul general al McDonald's România, reţea de restaurante care deţine mai multe spaţii în zona National Arena, se aşteaptă la un volum mai mare de clienţi cu ocazia evenimentului, însă nu avansează un procent de creştere a vânzărilor. "În orele de dinaintea şi după meci aşteptăm mai mulţi clienţi decât într-o seară obişnuită, iar restaurantele sunt pregătite pentru un aflux crescut de cerere", spune Boaje.

La un buget mediu de 200 de euro alocat pentru mâncare şi băutură, circa opt milioane de euro se vor cheltui în preajma zilei de 9 mai în Bucureşti de către cei 40.000 de turişti.

Finala Europa League, dintre echipele spaniole Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, are loc pe 9 mai pe stadionul National Arena din Bucureşti, la eveniment participând circa 40.000 de turişti străini, potrivit estimărilor agenţiilor de turism.

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/finala-europa-league-zeci-de-mii-de-fani-sunt-asteptati-sa-petreaca-in-centrul-istoric-barurile-estimeaza-vanzari-cu-40-mai-mari-9594040
9594040
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.