Cel mai frumos complex hotelier din Delta Dunării. Englezii şi germanii s-au îndrăgostit de acest colţ de rai

Autor: Ioana Matei Postat la 09 septembrie 2013 37085 afişări

"Ce mai putem noi sa facem nou cu litoralul? Litoral au toţi. Delta Dunării în schimb, e unică în Uniunea Europeană", spune Mihai Puflene, proprietarul complexului de lux ce-i poartă numele din Murighiol, Tulcea, convins că investiţiile în Delta Dunării ar putea revigora turismul autohton.

Inaugurată în august 2012, Puflene Resort este o destinaţie inedită construită în mijlocul stufului, lângă lacul Murighiol şi la 500 de metri de Delta Dunării, în urma unei investiţii de circa 12 milioane de euro. Investiţie pe care Mihai Puflene, proprietar şi al hotelului Rex din Tulcea, a făcut-o după ce a vândut un parc eolian din Casimcea şi a realizat împrumuturi de la bănci. "Cel mai dificil a fost să obţin finanţări de la bănci", a declarat Puflene, care spune că pentru a începe construcţia, a încercat să obţină finanţare de la acestea timp de un an şi jumătate. Un milion de euro din investiţie au fost obţinuţi prin fonduri europene.

IMAGINI DE POVESTE de la cea mai frumoasă pensiune din Delta Dunării (GALERIE FOTO)

Complexul se întinde pe o suprafaţă de zece hectare şi este compus din 300 de locuri de cazare, într-un hotel şi 16 vile, un restaurant, bar, Trattoria şi zonă Barbeque, cinci săli de conferinţă, o sală multifuncţională pentru biliard, tenis de masă, un centru Spa, o sală de fitness, piscine interioară (olimpică) şi exterioară, terenuri de tenis, fotbal, baschet, volei, toate prevăzute cu instalaţie nocturnă.

Iar turiştii au venit în număr "prea mare, ţinând cont că am deschis anul trecut", spune proprietarul, care estimează că gradul de ocupare pentru anul acesta a fost de 60%. De frumuseţile naturale ale Deltei, dar şi de luxul construit de omul de afaceri s-au bucurat deopotrivă românii, dar şi turiştii străini. "Nu suntem în România, suntem în Bali", spuneau fascinaţi germanii, austriecii, francezii, englezii sau italienii care au vizitat Delta, potrivit proprietarului, care estimează că circa 15% dintre cei care au ajuns la Puflene Resort au fost străini.

"Să facem multe şi să vorbim puţin", este dorinţa lui Puflene, care speră că investiţiile în Delta Dunării vor continua să vină.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensiune,
turism,
murighiol,
delta dunarii,
investitii
/analize/turism/cel-mai-frumos-complex-hotelier-din-delta-dunarii-englezii-si-germanii-s-au-indragostit-de-acest-colt-de-rai-11300120
11300120
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.