Singura femeie pilot de la Wizz Air: are 29 de ani, este piteşteancă şi zboară de la majorat

Autor: Razvan Muresan Postat la 14 mai 2014 25559 afişări

Singura femeie pilot de la Wizz Air: are 29 de ani, este piteşteancă şi zboară de la majorat

Piteşteanca Andreea Liţescu are 29 de ani şi este singurul comandant femeie al companiei Wizz Air. A absolvit Facultatea de Inginerie Aerospaţială şi Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă.

Andreea Liţescu a pilotat timp de trei ani elicopterele Eurocopter 120 Colibri şi Eurocopter 155 Dauphin. Apoi a decis să urmeze conversia pe avion în cadrul RAS pe aerodromul de la Tuzla, unde a zburat pe modelul Diamond 20 Katana, pentru a putea avea licenţa comercială de pilot de avion. Ulterior a obţinut licenţa de pilot pe Boeing 737, având în total o experienţă de 12 ani la manşa aeronavelor.

"Pasagerii demonstrează de fiecare dată mult respect faţă de echipaj şi mereu ne mulţumesc că îi aducem acasă în siguranţă. De obicei sunt aplaudată, mi se mulţumeste, am primit o poezie de la o doamnă, mi se face cu mâna foarte des, iar pentru toate acestea le mulţumesc pasagerilor care ştiu sa aprecieze munca depusă de noi toţi ca echipaj, pentru a le asigura un zbor cât mai sigur şi mai plăcut", a declarat Andreea Liţescu, citată de mihaijurca.ro.

"Fiecare cursă are farmecul ei, dar abia aştept să zbor la Bergamo (lângă Milano) pentru că am ocazia să mai văd încă o dată vârful Mont Blanc pe care am urcat acum şapte ani alături de una dintre cele mai bune prietene. Priveliştea Alpilor mă încântă mereu şi îmi aduce aminte de pasiunea mea pentru munţi", a mai declarat Liţescu, citată de mihaijurca.ro.

Wizz Air a transportat anul trecut 2,76 milioane de pasageri, potrivit oficialilor companiei aeriene low-cost, trafic în creştere 2,2% faţă de 2011 şi sub estimările de 3 milioane de euro anunţate în octombrie. Pentru anul acesta este estimat un trafic de peste 3 milioane de pasageri pe piaţa locală. Compania maghiară Wizz Air are ca in­vestitor prin­cipal fon­dul american de private equity Indigo Partners. 

Potrivit datelor citate de Ziarul Financiar, în străinătate un pilot începător câştigă de la 3.000 de euro pe lună, salariul unui comandant ajungând la circa 10.000 de euro pe lună. În România, sunt cazuri în care la companiile aeriene low-cost piloţii începători primesc chiar şi 700 de lei (167 euro) până îşi fac cele 1.500 de ore de zbor pentru a nu îşi pierde licenţa ATPL (pilot de linie), potrivit datelor din piaţă. Sunt însă şi exemple în care salariul unui pilot poate ajunge la 2.000 de euro.

Wizz Air este singura companie din România care taxează bagajele de mână. Doar bagajele de mână mici pot fi transportate gratis, în anumite condiţii. Iată când poate fi transportat un bagaj de mână gratis.  

Dacă dimensiunile bagajului de mână sunt mai mari de 42x32x25cm, atunci bagajul de mână costă. Află care sunt tarifele unui bagaj de mână la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de mână la Wizz Air.  

Bagajele de cală pot fi transportate în aeronavele Wizz Air contra cost. Află care sunt tarifele unui bagaj de cală la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de cală la Wizz Air.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wizz air,
pilot,
femeie,
aviatie,
comandant
/analize/transporturi/singura-femeie-pilot-de-la-wizz-air-are-29-de-ani-este-pitesteanca-si-zboara-de-la-majorat-11794715
11794715
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.