Reteta proprietarului Blue Air pentru afaceri de jumatate de miliard de euro

Postat la 01 februarie 2010 83 afişări

2010 va fi un alt fel de “an zero” pentru afacerile lui Nelu Iordache. Dupa aproape 20 de ani de cand a intrat in afaceri, isi va uni toate firmele intr-un holding pe care il va inregistra in afara tarii si va incepe o serie de proiecte noi. Daca totul va merge ca la carte, rulajul holdingului ar putea depasi in acest an 600 de milioane de euro.

Toate afacerile lui Nelu Iordache sunt legate de drumuri. Pe pamant sau prin aer. Nici nu e de mirare ca a angajat un pilot sa i le conduca. Gheorghe Racaru (foto), fostul director al Blue Air si actualul strateg al afacerilor lui Iordache, considera 2010 un nou inceput. Anul trecut, cand Racaru s-a mutat de la Blue Air la conducerea grupului de firme controlat de Nelu Iordache, a insemnat si startul mai multor afaceri noi, iar cifra de afaceri de anul trecut, de 500 de milioane de euro, nu le include si pe acestea, ci doar pe cele existente deja in 2008. Oricum, atat 2009, cat si 2010 sunt ani speciali pentru grupul de firme construit de Iordache in ultimii 20 de ani, aflat intr-o dinamica aproape surprinzatoare pentru un an ca 2009, an in care cuvantul de ordine pentru toata lumea a fost prudenta.

In afacerile lui Iordache, nu prea este liniste. Urmeaza mutarea tuturor operatiunilor intr-o cladire proprie, inregistrarea tuturor afacerilor intr-un holding in afara tarii, precum si deschiderea unor noi linii de business. In fond, de ce nu? Companiile sunt in crestere, 2009 a adus putin profit, iar viitorul suna destul de bine: anul acesta, grupul va finaliza constructia cele mai inalte sosele din Romania si va pune prima baza a unei companii aeriene romanesti in afara tarii.

Romstrade si Blue Air sunt inima holdingului lui Nelu Iordache. Dar, cu toate acestea, pe masa din biroul lui Gheorghe Racaru nu este o macheta de autostrada sau de avion. Este un mar, perfect, cu diametrul de 6,5 centimetri, care a crescut intr-un copac alaturi de alte 119 mere. Detalii pe care Gheorghe Racaru le da fara sa clipeasca, desi fostul pilot nu s-ar fi asteptat niciodata sa se ocupe de o livada. Si totusi, o face acum.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/transporturi/reteta-proprietarului-blue-air-pentru-afaceri-de-jumatate-de-miliard-de-euro-5462677
5462677
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.