Reportaj: Cum s-a vazut lansarea Duster, la concurenta cu concertul lui Justin Timberlake

Postat la 08 martie 2010 153 afişări

In micutul oras frantuzesc Annecy, aflat pe malul celui mai pur lac din Europa, la granita cu Elvetia, absolut nimic nu iti aduce aminte de Romania. Saptamana trecuta insa, in cel mai luxos hotel din oras nu se vorbea franceza, ci mai mult romana. Aproape jumatate dintre cele 100 de camere ale hotelului erau ocupate de ziaristii adusi de Dacia pentru a vedea pe viu cea mai importanta lansare din istoria sa – prima masina de teren.

Undeva la jumatatea avionului, pe scaunele dinspre coridor ale randurilor 22-23, patru barbati pe la 50 de ani se veselesc nevoie mare.

"Aici e zona directorilor", spune cel mai in varsta dintre ei, in timp ce ii saluta pe unii dintre ziaristii care incearca sa isi gaseasca un loc pentru bagajul de mana in avionul supraincarcat.

Dan Mihoc, Brent Valmar, Cristian Helvig si Paul Badea glumesc permanent pe parcursul celor 40 de minute, cat dureaza zborul Zürich-Geneva. Nici nu ar fi greu sa fie asa, pentru ca cei patru se cunosc inca din anii '90, cand piata auto insemna cateva mii de masini noi vandute si afaceri de cateva milioane de euro. Erau in piata si in anul 2007, cand vanzarile de masini noi treceau de 350.000 de bucati, dar au trait si deziluzia prabusirii la mai putin de 150.000 anul trecut si, foarte probabil, si mai putin anul acesta.

"Sa vedem ce o sa se mai intample si anul asta, ati vazut ca a inceput bine programul Rabla." Afirmatia facuta cu jumatate de gura de Brent Valmar, seful celui mare importator, Porsche Romania, in timp ce astepta alaturi de amicii sai bagajele la banda numarul trei a aeroportului din Geneva, vizeaza cele 10.000 de masini deja casate de romani in prima saptamana a programului de stimulare a parcului auto prin prime de casare (cunoscut popular ca programul Rabla).

"Nu am niciun dubiu ca in conditiile si la pretul de care se vorbeste si masina asta noua de la Dacia o sa fie un succes. Chiar daca o sa ia o parte dintre clientii Sandero. Dar mai vorbim maine despre asta, ne vedem la Dacia la stand, vine si Tariceanu", imi spune Valmar si le face semn amicilor sai ca ii prinde din urma.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
Dacia Duster,
lansare,
Geneva,
Brent Valmar
/analize/transporturi/reportaj-cum-s-a-vazut-lansarea-duster-la-concurenta-cu-concertul-lui-justin-timberlake-5722302
5722302
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.