Noul Smart este singura maşină vândută de Mercedes-Benz în România care se califică în programul Prima Maşină

Autor: Razvan Muresan Postat la 04 decembrie 2014 2145 afişări

Noul Smart este singura maşină vândută de Mercedes-Benz în România care se califică în programul Prima Maşină

Noile modele smart (fortwo şi fourfour) au fost lansate, joi, pe piaţa locală în şase versiuni, având câte trei versiuni de motorizare pentru fiecare model. 

Prin intermediul noilor motorizări de bază de 45 kW pentru fortwo şi forfour, dar şi cu motorul de top de 66 kW disponibil de acum şi pentru forfour, gama de modele disponibile a fost extinsă la şase versiuni. Preţurile încep de la 8.700 euro (fără TVA) pentru modelul fortwo şi de la 9.250 euro (fără TVA) pentru modelul forfour. 

Pentru un împrumut de 45.000 de lei (echivalentul a 10.000 de euro) contractat pe o perioadă de cinci ani clientul plăteşte pentru un credit Prima maşină o dobândă efectivă de 5,1% pe an (la nivelul actual al indicatorului Robor la 6 luni), astfel că rata lunară este de 850 de lei, iar costul total ajunge la 51.000 de lei, arată un calcul al ZF. Jumătate din dobândă este însă suportată de stat. Guvernul a aprobat în luna noiembrie normele de aplicare a programului Prima maşină, care prevăd o perioadă maximă de creditare de cinci ani, un  cost al maşinii de maximum 50.000 de lei plus TVA şi dobândă formată din Robor la 6 luni (2,1% în prezent) plus o marjă de 3%.

Echipările standard includ lumini de rulare pe timp de zi cu LED, închidere centralizată cu telecomandă, confirmare vizuală a închiderii maşinii şi imobilizator, cruise control cu limitator de viteză, termometru temperatură exterioară cu indicator de îngheţ, instrumentar de bord cu display LCD cu grafică monocromatică şi computer de bord, geamuri electrice faţă şi sistem de direcţie asistată electric. Noile modele smart îndeplinesc normele de poluare Euro 6.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
smart,
mercedes-benz,
auto,
prima masina
/analize/transporturi/noul-smart-este-singura-masina-vanduta-de-mercedes-benz-in-romania-care-se-califica-in-programul-prima-masina-13701208
13701208
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.