Povestea incredibilă a lui Ash Aurora, care s-a născut în urmă cu aproape 30 de ani într-o comunitate cu refugiaţi şi a ajuns un lider de succes într-o companie de venture capital

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 08 iunie 2024 41 afişări

Povestea incredibilă a lui Ash Aurora, care s-a născut în urmă cu aproape 30 de ani într-o comunitate cu refugiaţi şi a ajuns un lider de succes într-o companie de venture capital

Spaţiul crypto şi poveştile cu care pleacă la drum startup-urile sunt cele două elemente recurente din scurta carieră a lui Ash Arora, născută în urmă cu aproape 30 de ani într-o comunitate de refugiaţi din oraşul indian Delhi. Zilele acestea, este cel mai tânăr partener al companiei de venture capital LocalGlobe, cu sediul în Regatul Unit. În ce a constat parcursul său profesional?

Când avea doar 20 şi ceva de ani, în 2017, Ash Arora şi-a început cariera la Citi, şi a devenit cel mai tânăr asociat al sucursalei din Mumbai, India a gigantului bancar. Acolo, a aflat despre investiţiile în criptomonede şi ce presupun ele; ulterior, pasiunea pentru spaţiul crypto a determinat-o să îşi deschidă în paralel o mică aplicaţie de tranzacţionare.

Apoi, între 2019 şi 2021, a lucrat la o organizaţie non-profit aflată în parteneriat cu biroul prim-ministrului indian, Narendra Modi, cu ţelul de a îmbunătăţi strategia de investiţii a guvernului în tehnologii emergente, precum maşini electrice şi health/climate tech. De asemenea, a pus bazele unora dintre cele mai mari reţele de tip business angel pentru startup-uri web2 şi web3 din India.

Pentru context, conectarea la internet în paradigma web2 presupune o persoană agregată sub o companie mare, precum Google sau Facebook, în timp ce web3 este un protocol pentru o versiune descentralizată a internetului, pe blockchain, unde datele sunt deţinute de utilizatori, deci nu de entităţi centralizate.

Şi-a demarat carierea cu normă întreagă în lumea criptomonedelor în 2021, conducând divizia de investiţii a furnizorului de servicii crypto Polygon Labs. A condus inclusiv un fond cu active de 100 de milioane de dolari, concentrat pe startup-uri web3. În prezent, Ash Arora este cel mai tânăr partener din cadrul LocalGlobe, o firmă de venture capital din Marea Britanie specializată în investiţii de tip seed, care provin, de obicei, de la investitori de tip business angel şi alte persoane care identifică potenţial de creştere în anumite firme.

LocalGlobe este cea mai mare companie de investiţii de venture capital din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia (EMEA) în ceea ce priveşte finanţările seed aflate în stadii iniţiale şi a treia la nivel global după giganţii Sequoia şi Acela. Grupul a susţinut până acum 16 unicorni – startup-uri evaluate la cel puţin 1 miliard de dolari, nelistate la bursă – din regiunea EMEA.

Cu studii în finanţe, economie şi matematică la Lady Shri College for Women din New Delhi, Ash Arora lucrează în prezent la teze pe subiecte precum securitate cibernetică, inteligenţă artificială, stablecoin-uri (monede digitale care vizează păstrarea parităţii cu o monedă fiduciară, precum dolarul american sau euro), B2B şi plăţi virtuale.

Pe deasupra, ea explorează oportunităţile pe care le poate aduce metaversul în industria produselor de lux din Europa. În continuare, Ash Arora consideră că stablecoin-urile ar putea reveni în atenţia investitorilor în crypto, numind în acest sens o capitalizare de piaţă în scădere şi o creştere a volumelor de tranzacţionare în ultima perioadă.

„În următorii 5-7 ani, cel mai mare risc cu care se confruntă mediul crypto este faptul că, dacă nu vor exista suficiente afaceri care se mulează bine pe cadrul legislativ şi care oferă oamenilor cazuri concrete de utilizare a criptomonedelor în viaţa de zi cu zi, industriei îi va fi extrem de greu să îşi atingă adevăratul potenţial”, spune Ash Arora.   

Carte de vizită

1. Ash Arora s-a născut la mijlocul anilor 1990 în India, într-o comunitate de refugiaţi din Delhi. A intrat pentru prima dată în spaţiul crypto în 2017, pe când lucra la gigantul bancar american Citi;

2. Deşi Citi a decis să nu investească în criptomonede pe fondul volatilităţii din piaţă şi lipsei de cadre de reglementare, ea a ales să îşi investească de una singură bonusul de Crăciun în Bitcoin, Ethereum şi alte crypto-active;

3. A înregistrat primele randamente semnificative în şase-opt luni. În 2021, şi-a început carierea full-time în lumea monedelor digitale, conducând divizia de investiţii a furnizorului de servicii crypto Polygon Labs;

4. Din noiembrie 2022 este cel mai tânăr partener al companiei de venture capital LocalGlobe, cu sediul la Londra;

5. Contribuţia pe care a adus-o la dezvoltarea spaţiului crypto şi startup-urilor din Europa şi Asia i-a asigurat anul acesta un loc în clasamentul Forbes 30 under 30.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.