Misu Negritoiu, ING: Recomand tuturor sa apeleze la consultanta si externalizare

Postat la 14 aprilie 2010 129 afişări

Directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, recomanda directorilor generali si antreprenorilor utilizarea consultantei si externalizarea de servicii, intrucat o companie nu poate avea servicii si produse de top in alte activitati decat cea de baza.

"Este foarte importanta consultanta. Folosesc din ce in ce mai mult servicii profesionale si sunt ingrediente de care nu cred ca te poti detasa. Cred ca o institutie, si din ce in ce mai mult corporatiile mari, nu fac totul si nici nu trebuie sa faca totul. Sunt atatea lucruri, atatea detalii si amanunte. Ai o afacere de baza si ceea ce numim «suport services», adica servicii de suport, cum ar fi resursele umane, comunicarea, PR-ul si marketing-ul. Acestea se externalizeaza in mare masura pentru ca sunt servicii profesionale, anexe", a declarat Negritoiu, la un eveniment organizat de Business Magazin.

El a exemplificat ca ING Bank poate produce excelenta doar in activitatea de baza, servicii si produse bancare, dar nu si in domeniul juridic, al resurselor umane, comunicarii sau PR-ului, care sunt externalizate.

"Noi inovam permenent, oferim noi produse si putem sa fim in top in servicii bancare electronice, in a inventa tot felul de credite si produse pentru populatie sau corporatii. Pe segmentul firmelor, suntem buni sa ne uitam la nevoi si sa ii acordam noi consultanta financiara, sa spunem ce ar trebui sa se faca. (...) De altfel, spre deosebire de alte institutii romanesti, nu cream un aparat excesiv ca sa ne acoperim toate nevoile. Am functionat 10 ani cu 2-3 juristi - acum avem ceva mai multi -, dar tot timpul externalizam. Nu putem avea juristi pentru piata financiara, credite, conflicte de munca, orice", a incheiat directorul general al ING Bank Romania.

Totodata, el recomanda utilizarea consultantei si a externalizarii unor servicii intrucat reprezinta un avantaj. "Eu acelasi lucru recomand tuturor, inclusiv antreprenorilor. Sigur ca antreprenorii sunt ceva mai rigizi, pentru ca ei au o credinta - fara de care nu ar fi antreprenori -, si atunci merg inainte si-ti zic «bine bine» si tot incerci sa ii intorci din drum. Cred ca este un plus, un avantaj sa foloseasca consultanta", a spus Negritoiu.

Aflati mai multe despre Misu Negritoiu si recomandarile lui pentru politicieni si mediul de afaceri din editia tiparita a BUSINESS Magazin de saptamana viitoare, care va aparea pe piata luni, 19 aprilie.

Urmărește Business Magazin

/analize/servicii-financiare/misu-negritoiu-ing-recomand-tuturor-sa-apeleze-la-consultanta-si-externalizare-5897074
5897074
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.