Cele mai mari 100 de companii private in 2008

Postat la 20 august 2009 74 afişări

Afaceri usor mai mari, cu la fel de multi angajati, dar profit la jumatate. Sunt, pe scurt, rezultatele analizei celor mai mari 100 de companii private din Romania, realizata pentru al patrulea an la rand de BUSINESS Magazin dupa publicarea rezultatelor pe site-ul Ministerului de Finante.

2,8 miliarde de euro. Atat au castigat cumulat anul trecut trei sferturi dintre cele mai mari 100 de companii private din Romania, potrivit rezultatelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finante.

Daca luam in calcul si miliardul de euro pe care restul de un sfert dintre companiile din top l-au pierdut, atunci inseamna ca dupa doi ani de cresteri – 2006 si 2007 – profiturile s-au intors la nivelul din 2005.

Numai ca intre timp cifra de afaceri aproape s-a dublat, cele mai mari 100 de afaceri din Romania ruland anul trecut impreuna mai bine de 50 de miliarde de euro, cu mai bine de 3 miliarde de euro mai mult ca in anul precedent.

Printre putinele companii care au reusit sa isi creasca profiturile au fost operatorii de telefonie mobila Orange si Vodafone, care au devenit cele mai profitabile companii din Romania, cu 438 si, respectiv, 306 milioane de euro. Practic, cele doua companii au detronat de pe primul loc Petrom.

In topul profitabilitatii se afla la fel ca si ceilalti ani producatorii de ciment, ale caror rezultate consemneaza avantul pe care constructiile il inregistrsera in prima parte a anului trecuit, dar si importatorii auto, care desi au consemnat reduceri ale profitabilitatii ruleaza inca afaceri de sute de milioane de euro.

Cele mai mari 100 de companii private au avut anul trecut peste 221.000 de angajati, valoare cu doar cateva procente peste cea din 2007.

VEZI AICI CLASAMENTUL CELOR MAI MARI 100 DE AFACERI DIN ROMANIA

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
top 100,
afaceri,
companii private,
macroeconomie
/analize/servicii-financiare/cele-mai-mari-100-de-companii-private-in-2008-4788787
4788787
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.