Uber promite un milion de locuri de muncă pentru femei

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 10 martie 2015 1140 afişări

Compania Uber promite că va crea, până în anul 2020, un milion de locuri de muncă pentru femei. Declaraţia a fost făcută în cadrul aniversării a 20 de ani de la Convenţia de la Beijing, care a reprezentat un plan de "a respecta dezvoltarea şi pacea pentru toate femeile din lume".

Uber promite un milion de locuri de muncă pentru femei

Este un scop ambiţios pentru compania condusă de Travis Kalanick, care avea la sfârşitul anului trecut 162.000 de şoferi activi în Statele Unite, dintre care doar 22% femei. În mod uzual, doar 1% din angajaţii companiilor de taxi sunt femei, scrie Business Insider.

Deşi Uber îşi desfăşoară activitatea în zeci de ţări, Statele Unite rămân principala piaţă pentru companie. Pentru a îşi îndeplini promisiunea, în condiţiile în care raportul dintre femei şi bărbaţi se păstrează, numărul şoferi angajaţi de Uber ar trebui să fie de 44 de ori mai mare decât numărul celor care lucrează în Statele Unite.

Salle Yoo, consilierul general al Uber, a declarat pentru Reuters că un program minim de ore lucrate sau o prezenţă zilnică nu reprezintă criterii de angajare, iar acest lucru ar trebui să atragă mai multe femei decât în momentul de faţă. "Sistemul nostru oferă şansa de a dezvolta spiritul antreprenor, şansa de balansa viaţa de familie şi viaţa profesională", a spus Yoo.

Urmărește Business Magazin

/analize/resurse-umane/uber-promite-un-milion-de-locuri-de-munca-pentru-femei-13962045
13962045
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.