Raiffeisen Comunităţi

Postat la 30 octombrie 2021 41 afişări

Raiffeisen Comunităţi

Raiffeisen Bank România

Motivaţie: Programul îşi propune să contribuie la rezolvarea problemelor pe care le au comunităţile locale, pornind de la ideea că şcolile şi ONG-urile care activează în aceste comunităţi cunosc cel mai bine provocările de la nivel local şi soluţiile cele mai eficiente.


Descrierea campaniei/proiectului: „Raiffeisen Comunităţi” este un concurs anual de granturi pentru proiecte de educaţie nonformală derulate de ONG-uri la început de drum şi instituţii de învăţământ, dezvoltat de Raiffeisen Bank România. În fiecare an, banca finanţează 10 proiecte educaţionale care pot schimba viitorul comunităţilor în care trăim.  Concursul acordă granturi de până la 50.000 lei/ grant pentru proiecte care se încadrează într-una dintre cele patru categorii acceptate de concurs: educaţie financiară, antreprenorială, profesională şi educaţie civică.  În 2021, programul a ajuns la a XI-a ediţie şi a atras 129 proiecte în concurs. În urma unui proces de jurizare, au fost alese 11 proiecte câştigătoare, în loc de 10.

Programul „Raiffeisen Comunităţi” are mai multe componente, care includ înscrierea proiectelor pe  platforma de concurs, o campanie de comunicare externă pentru înscrierea proiectelor şi campanie de comunicare internă pentru recrutarea de juraţi voluntari din rândul angajaţilor Raiffeisen Bank. Odată înscrise proiectele, urmează procesul de jurizare, în două etape:

Œ Etapa 1 de jurizare ‒ proiectele au primit note de la două echipe diferite de juraţi voluntari Raiffeisen Bank;

 Etapa 2 de jurizare: cei 20 de finalişti şi-au susţinut proiectele în faţa unui  juriu independent, extern Raiffeisen Bank, format din membri ai societăţii civile cu experienţă în programe de educaţie ‒ Junior Achievement Romania, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, Fundaţia Comunitară Bucureşti şi United Way România. În urma interviurilor cu finaliştii, juriul extern a ales câştigătorii granturilor Raiffeisen Comunităţi. După alegerea proiectelor câştigătoare, ele vor fi implementate în perioada octombrie 2021-august 2022.


Rezultate: Œ

117 proiecte înscrise;

11 proiecte educaţionale câştigătoare finanţate cu câte un grant de până la 50.000 lei, implementate în anul şcolar 2021-2022. Între acestea se află un curs de educaţie profesională pentru tineri instituţionalizaţi, un curs digital de educaţie financiară prin gamification şi un program de educaţie civică prin care elevi din 9 şcoli din ţară îşi imaginează şcoala ideală şi implementează proiecte prin care să o realizeze.

Beneficiari direcţi: Peste 4.800 de beneficiari direcţi ai celor 11 proiecte câştigătoare;

11 asociaţii locale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.