Firmele de recrutare: Nu mai trimiteti CV-uri!

Postat la 15 martie 2010 203 afişări

La inceputul anului, firmele de recrutare spuneau ca au reintrat in tumultul angajarilor, iar unii au crezut ca greul a trecut pe piata fortei de munca. Dar semnalele pentru lunile viitoare nu sunt optimiste. Ba chiar dimpotriva - nici macar jumatate dintre angajatori nu mai au in plan angajari pentru perioada urmatoare.

Cine cauta un loc de munca acum are mult de cautat. Daca tine sa se angajeze intr-un domeniu anume, pe un post anume si nu se multumeste cu o situatie, macar provizorie, de compromis, are si mai mult de cautat. Pentru al cincilea trimestru consecutiv, ritmul angajarilor ramane deosebit de lent, iar intentiile angajatorilor de a creste numarul de oameni din companii sunt rare, reiese din cel mai recent studiu al companiei de consultanta in resurse umane Manpower privind perspectivele de angajare in al doilea trimestru al anului. "Previziunea neta de angajare de -7% la nivelul pietei muncii din Romania sugereaza ca angajatorii se asteapta ca al doilea trimestru al anului 2010 sa ramana o provocare", declara Camelia Stanculescu, directorul general al Manpower Romania.

Cifra despre care vorbeste Stanculescu reprezinta diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari si procentul de angajatori care prevad o scadere.

Chiar daca vorbim de o previziune negativa, situatia s-a ameliorat totusi cu patru procente fata de previziunile legate de primul trimestru al anului. Fata de perioada similara a anului trecut, angajatorii sunt insa cu 3% mai pesimisti. Concret, dintre cei 750 de angajatori intervievati pentru studiu, 64% nu prevad nicio schimbare la nivelul fortei de munca in al doilea trimestru al lui 2010, 14% se asteapta sa creasca volumul angajarilor si 21% anticipeaza o scadere in activitatea de angajare. "Faptul ca 64% dintre companii nu vor sa modifice numarul de angajati este un semnal de stabilizare, mai ales ca numarul celor ce dau acest raspuns este in crestere cu 6% fata de trimestrul anterior", crede Stanculescu. Este insa greu de spus daca stabilizarea va fi confirmata pana la sfarsitul anului sau raspunsurile date de angajatori vor deveni mai pesimiste.

La fel de interesant pentru cei ce isi cauta slujba este si in ce domenii se fac angajari, intrucat multi nu sunt dispusi sa se reprofileze, iar pentru altii reprofilarea este dificila, daca este vorba de domenii cu care nu au avut niciun contact pana acum sau de o modificare radicala a statutului social.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
angajari
/analize/resurse-umane/firmele-de-recrutare-nu-mai-trimiteti-cv-uri-5740929
5740929
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.