CSR 2022. Raiffeisen Comunităţi – concurs anual de granturi pentru programe de educaţie non-formală - Raiffeisen Bank România

Postat la 27 decembrie 2022 45 afişări

CSR 2022. Raiffeisen Comunităţi – concurs anual de granturi pentru programe de educaţie non-formală - Raiffeisen Bank România

Motivaţie:

Raiffeisen Comunităţi este un concurs anual de granturi pentru proiecte de educaţie non-formală derulate de ONG-uri la început de drum şi instituţii de învăţământ, dezvoltat de Raiffeisen Bank România. Compania a lansat programul cu scopul de a fi mai aproape de comunităţile locale. „Organizaţiile non-profit cunosc cel mai bine nevoile comunităţii lor şi cum să lucreze cu ele, dar au acces limitat la resurse financiare. Rolul companiilor este să completeze această echipă prin punerea la comun a unor resurse care să răspundă provocărilor pe care le întâmpină organizaţiile non-profit şi să deblocheze potenţialul de a creşte impactul pozitiv în comunitate”, spun reprezentanţii businessului.

Descrierea proiectului:

Raffeisen Comunităţi este cel mai longeviv program de finanţare dedicat programelor de educaţie non-formală din România. În fiecare an, compania finanţează zece proiecte educaţionale care pot schimba viitorul comunităţilor. Concursul acordă granturi de până la 50.000 de lei/grant pentru proiecte care se încadrează într-una dintre cele patru categorii acceptate de concurs: educaţie financiară, antreprenorială, profesională şi educaţie civică. „De-a lungul timpului, am modificat şi am îmbunătăţit programul – de la mecanismul de jurizare, care acum e unul foarte complex şi transparent, în care sunt implicaţi 100 de juraţi, până la criteriile în care trebuie să se încadreze proiectele pentru a fi eligibile.” Programul are mai multe componente, care includ înscrierea proiectelor pe  platforma de concurs, o campanie de comunicare externă pentru înscrierea proiectelor şi campanie de comunicare internă pentru recrutarea de juraţi voluntari din rândul angajaţilor Raiffeisen Bank. „Odată înscrise proiectele, a urmat procesul de jurizare, în două etape, pentru a ne asigura că alegem proiectele câştigătoare dintre cele mai bune propuneri de proiecte: în Etapa 1 de jurizare proiectele au primit note de la două echipe diferite de juraţi voluntari Raiffeisen Bank, iar în Etapa 2 de jurizare cei 20 de finalişti şi-au susţinut proiectele în faţa unui juriu independent, extern Raiffeisen Bank, format din membri ai societăţii civile cu experienţă în programe de educaţie – Junior Achievement Romania, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi United Way România. În urma interviurilor cu finaliştii, juriul extern a ales câştigătorii granturilor Raiffeisen Comunităţi. După alegerea proiectelor câştigătoare, ele vor fi implementate în perioada octombrie 2022-august 2023.”

Rezultate:

De la debutul programului, au fost finanţate peste 160 de proiecte, cu peste 45.000 de beneficiari direcţi şi un total de peste un milion de euro investiţi. „Am contribuit la rezolvarea problemelor pe care le au comunităţile locale, pornind de la ideea că şcolile şi ONG-urile care activează în aceste comunităţi cunosc cel mai bine provocările de la nivel local şi soluţiile cele mai eficiente.” În 2022, programul a ajuns la a XII-a ediţie şi a atras 123 proiecte în concurs. În urma unui proces de jurizare, au fost alese zece proiecte câştigătoare, cu peste 4.000 de beneficiari direcţi, alături de două şcoli publice şi opt organizaţii neguvernamentale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.