Cine este românca ce a caştigat două concursuri de frumuseţe şi care a vrut să lucreze în televiziune sau într-o agentie din modeling din străinătate, preferând să deschidă o afacere în ţara ei

Autor: Florentina Niţu Postat la 28 iunie 2022 423 afişări

A câştigat două concursuri internaţionale de frumuseţe – Miss Globe International (2013) şi Miss Turism Globe (2018) – şi a primit o ofertă pentru un proiect în televiziune în Coreea de Sud şi pentru un job într-o agenţie internaţională de modeling din China, pe care le-a refuzat. Bianca Păduraru (31 de ani) a pus însă şi bazele unui proiect în zona de educaţie în România: o academie pentru copii care oferă cursuri de modeling, de actorie, de design vestimentar şi, în curând, de educaţie financiară şi juridică.  

P Kyds Academy s-a născut în luna iulie a anului 2020, imediat după terminarea stării de urgenţă şi ridicarea celor mai importante restricţii împotriva răspândirii coronavirului. Însă, ideea afacerii se născuse cu mult timp înainte în mintea Biancăi Păduraru, câştigătoare a două concursuri internaţionale de frumuseţe, care voia să dea mai departe copiilor ceea ce a învăţat despre modeling şi nu doar. 

„Mi-am pus întrebarea «Oare, dacă îmi deschid eu o academie pentru copii?», pentru că aveam în minte structurate cursurile pe module şi am hotărât să încerc. Însă, înainte să fac o deschidere a venit din pandemia, exact începutul lunii martie. În iunie m-am gândit că copiii au nevoie de interacţiune, de socializare, că nu mai pot sta doar în casă şi am decis să deschid din iulie pentru că lucrurile se mai relaxaseră puţin. Am avut mare grijă la distanţarea socială, am gândit grupe cu mai puţini copii şi mi-am imaginat că o să vină foarte mulţi copiii la deschidere, dar părinţii erau reticenţi să nu se îmbolnăvească şi deşi eu credeau că va fi ceva grandios, au venit 7 copii”, îşi aminteşte Biancăi Păduraru, fondatoarea MP Kyds Academy.

A investit, la început, câteva mii de euro în business, din fonduri proprii, visând că va fi un business de succes. A început cu cursuri de modeling, care sunt, de altfel, atracţia academiei, apoi a continuat cu cele de design vestimentar, actorie şi engleză. În primele două luni au venit puţini copii şi lua în calcul să ia „o pauză” de la antreprenoriat, în trecut mai având şi alte afaceri în care lucrurile nu au mers ca pe roate. Însă, după trei luni de activitate, au început să vină foarte mulţi copii. „În ianuarie 2021 academia se susţinea, dar eu mergeam în mai multe oraşe din ţară şi făceam asta săptămânal.

Mă trezeam de dimineaţă, inclusiv duminica, şi plecam cam pe la 7:00 de acasă şi mă întorceam târziu sau după câteva zile. La un moment dat am zis că nu o să mai pot să fac asta şi voi rămâne doar în Bucureşti. Chiar şi acum sunt copii din alte oraşe care vin săptămânal la Bucureşti pentru cursuri”, povesteşte Bianca Păduraru. În prezent, academia oferă cursuri în Bucureşti şi în Iaşi, oraşul natal al Biancăi Păduraru. Ea a mai avut sedii şi în Oradea şi Buzău, dar le-a închis din cauza lipsei timpului pentru a verifica îndeaproape activitatea, căci, susţine Bianca Păduraru, îşi doreşte să ofere servicii de calitate, iar profesorii cu care colaborează sunt pasionaţi de ceea ce fac, predau cu drag şi le plac copiii. Astfel, variază şi vârsta copiilor, de la 4 la 17 ani, iar numărul mediu de copii care vin la cursuri într-o lună este de 40-50, dar antreprenoarea îşi doreşte să ajungă în curând la un număr de ordinul sutelor.

Un curs de modeling în Bucureşti costă 400 de lei şi este împărţit în patru săptămâni, în care au loc şi şedinţe foto şi prezentări, dar vin şi experţi din domenii conexe să le vorbească, precum nutriţionişti sau medici dermatologi. Un curs de design vestimentar este structurat pe module, iar un modul de zece săptămâni costă 1.600 lei. Un curs de actorie în grup costră 250 de lei, iar cursurile individuale diferă. „De ceva timp mă gândesc să aplic pentru fonduri europene şi să îmi cumpăr clădirea pe care mi-o doresc pentru academie, lucru care sper să se întâmple anul urmator. Este un proiect la care ţin extrem de mult şi pe care îmi doresc din tot sufletul să-l realizez cu succes, care să le dea un alt vibe copilaşilor noştri. Noi nu ar trebui să zicem doar «educaţie», «mers la şcoală» şi «meditaţii», ci să vedem dacă copiii au şi alte înclinaţii şi nu mă refer neapărat la canto sau dans. Sunt importante toate pasiunile pentru dezvoltarea copilului, de aceea trebuie să testeze mai multe domenii”, a afirmat Păduraru.

Modeling pentru copii este un subiect sensibil pentru că este asociat cu concursurile de frumuseţe din America, unde fetiţele de 7-8 ani sunt extrem de machiate a pentru vârsta lor, poartă tocuri de minimum 12 cm sau se vopsesc. „Noi le spunem ce trebuie să ştie despre acest domeniu, îl pregătim, apoi în promovăm. Atracţia academiei este modelingul dar avem şi cursuri de actorie şi un curs de design vestimentar pentru copii, care este nou în România. La design vestimentar copiii fac propria colecţie de haine, pe care o fotografiem şi o punem pe site la vânzare, iar ei primesc o parte din bani. Nu este o sumă mare, dar ei învaţă cum să-şi gestioneze banii. Din toamnă o să avem şi un curs de educaţie financiară şi unul de educaţie juridică pentru copii”, a completat Bianca Păduraru. Cel din urmă vine în contextul în care tânăra antreprenoare a făcut Facultatea de Drept la Universitatea Ioan Cuza din Iaşi.

Ea a intrat în lumea modelingului când avea 17 ani, destul de târziu pentru acest domeniu, consideră acum, pentru că iniţial tatăl său nu a fost de acord cu acest lucru. La 18 ani la un casting pentru un photo shoot la Milano, iar apoi a fost contactată să participe la un concurs de frumuseţe şi să reprezinte Iaşul la Miss World România. „M-am trezit într-o organizaţie frumoasă, la un eveniment bine organizat, dar m-am întors acasă fără coroniţă, însă m-am bucurat de experienţă. Peste doi ani, m-am înscris la un festival de concursuri de frumuseţe şi am câştigat Miss Globe România în septembrie, iar în octombrie, la începutul lunii, urma să plec la concursul internaţional care avea loc în Albania. Prima mea reprezentare internaţională a fost in 2013 şi au fost fete din peste 60 de ţări, cu altă cultură şi altă mentalitate”, povesteşte Bianca Păduraru. La proba de talent a ales să danseze şi a învăţat un colaj de dans contemporan, după o coregrafie făcută de o balerină la care a muncit timp de trei ore pe zi în acea lună. „Din preselecţii am intrat în momentele de top 10 finală. Am ieşit în evidenţă, iar organizatorii mei au fost mulţumiţi. (...) În ultimele zile de concurs, am alunecat când am ieşit de la duş şi m-am lovit la gleznă. Erau ultimele repetiţii pentru finală şi îmi era teamă că nu pot urca pe scenă pe tocuri. Am şi răcit, luam pastile, beam ceai, dar am urcat pe scenă şi am defilat. Apoi, când s-a anunţat top 10 ţări care intră în finală, nu mă aşteptam ca România să fie pe listă dar a fost, şi pentru mine a însemnat o reuşită. Apoi s-a anunţat top 3 şi mă aşteptam să câştige Rusia, dar au anunţat România (Miss Globe International – n. red.). Am plâns şi am râs, pentru că România câştiga după aproape 40 de ani”, susţine Bianca Păduraru.

În 2018, a participat la un concurs internaţional în China – Miss Turism Globe, care, îşi aminteşte Păduraru, a fost un fel de Asia Express, fiind mai degrabă testată rezistenţa, însă l-a câştigat şi pe acesta şi a adus un nou trofeu României. „Plecam pe munte dimineaţa, fie soare, fie vânt, pe tocuri, ne mutam o dată la două zile în altă localitate cu toate bagajele, la 7:00 trebuia să fim pregătite pentru acea zi, să zâmbim, să avem energie şi anduranţă. La început, îmi doream să mă întorc acasă, nefiind învăţată cu mâncarea şi cultura lor. Ca să primeşti titlul pentru cea mai frumoasă femeie din lume trebuie să demonstrezi că eşti în stare să porţi coroană. Acest lucru încerc să îl arăt şi copiilor, încerc să îi duc pe un drum corect”, menţionează tânăra. A susţine că funcţionează pe principiul că nu trebuie să treci prin viaţă ca gâsca prin apă şi să nu laşi nimic în urmă. „Vreau să las brand în urmă, un grup cu academie, agenţie de modeling şi partea de organizare de evenimente pentru copii şi adolescenţi. Nu-mi iau vacanţe şi nu mă înţelege lumea din jur, dar lucrez la visul meu şi ştiu că trebuie să faci şi sacrificii. Ştiu pentru ce muncesc, chiar şi în weekend. La sfârşit de iulie o să avem o tabără pentru copii pe partea de producţie de spoturi publicitare şi vom lansa primul podcast pentru copii cu informaţii utile”, a explicat Bianca Păduraru. Ea a ales să facă un business în România, deşi a primit oferte pentru un proiect în televiziune în Coreea de Sud şi pentru un job într-o agenţie internaţională de modeling din China, pe care le-a refuzat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IDEI DE AFACERI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.