A renunţat la şefia unuia dintre hotelurile de top din Bucureşti şi a preluat un business de la zero

Autor: Iuliana Roibu Postat la 03 martie 2015 16346 afişări

A renunţat la şefia unuia dintre hotelurile de top din Bucureşti şi a preluat un business de la zero

La sfârşitul anului trecut, Sonia Năstase, fostul director general al Howard Johnson, a anunţat că pleacă din industria ospitalităţii după o carieră de 17 ani în domeniu. Cum a convins-o NestlÉ?

"Industria ospitalităţii m-a format şi o iubesc. Am acceptat însă să încerc şi altceva, o industrie diferită, dar nu atât de diferită pentru mine pe cât ar părea“, începe să povestească Sonia Năstase cum a decurs tranziţia sa de la conducerea hotelului de 4 stele Howard Johnson la cârma unui business care abia îşi începe ascensiunea pe piaţa locală.

Sonia Năstase este unul dintre seniorii pieţei hoteliere: şi-a început cariera la mijlocul anilor '90, în cadrul World Trade Center Bucureşti, a lucrat apoi în vânzări la Athénée Palace Hilton, a coordonat deschiderea Howard Johnson de la conducerea departamentului de marketing şi vânzări, a plecat 
în consultanţă şi s-a întors la 
hotelul din Piaţa Romană patru ani mai târziu, în poziţia de director general.

Numirea sa în 2009 la conducerea Howard Johnson i-a adus şi un supratitlu, care o urmăreşte de atunci: „prima femeie venită la conducerea unui hotel de cinci stele din Bucureşti“. În timpul mandatului ei, hotelul a trecut prin criză, a fost subclasificat pentru a putea acomoda diverse evenimente ale industriei farma (care nu merg la hoteluri de cinci stele, deoarece aşa zice codul ARPIM), dar a avut rezultate despre care Sonia Năstase spune acum că au fost „vizibile prin creşterea acestui segment de business“.

În 2014, când a plecat din industria ospitalităţii, precedentul creat prin numirea unei femei la cârma unui hotel cu miză mare a rămas încă unic. Punând cap la cap Howard Johnson, Athénée Palace Hilton, Trend Hositality şi World Trade Center, Sonia Năstase a acumulat o experienţă de peste 
17 ani în industria ospitalităţii. 
Cum de a schimbat industria?

„Ultimul meu proiect în cadrul hotelului a fost negocierea cu Sheraton, care a durat doi ani şi ju-mătate“, povesteşte Sonia Năstase, care a lucrat în cadrul fostului hotel Dorobanţi încă de la re-deschiderea acestuia. „În 2014, se împlineau 10 ani de la redeschiderea hotelului. 10 ani este vârsta la care regândeşti un hotel.

Date fiind condiţiile actuale de piaţă, a trebuit să regândim înseşi aşezarea în piaţă şi brandul, deoarece vorbim despre o nouă lume: în 2004, când am lansat Howard Johnson, hotelul reprezenta o noutate, iar brandul, atâta timp cât era străin, atrăgea grad de ocupare fără probleme. Era cu totul alt context. Acum, după ce s-au deschis atât de multe hoteluri în Bucureşti şi după ce comportamentul consumatorilor s-a schimbat, bătălia a ajuns să se dea pe brand, pe sistemele de rezervări cele mai puternice, pe lanţurile hoteliere cu cele mai multe carduri de fidelitate emise“, explică Sonia Năstase decizia acţionarilor de a schimba numele hotelului, despre care nu s-a făcut încă public dacă va re-veni la 5 stele sau va rămâne la 4.

Contractul de franciză semnat în ianuarie 2015 de Starwood & Resorts, proprietarul brandului Sheraton, şi Grand Plaza Hotel, proprietarul fostului hotel Howard Johnson, a dat startul procesului de conversie a celor 270 de camere existente în cadrul Grand Plaza Bucureşti către un nou hotel Sheraton.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lux,
cafea,
cazare,
hotel,
bucuresti,
Sonia Năstase

Citeşte pe comedymall.ro

/analize/resurse-umane/a-renuntat-la-sefia-unuia-dintre-hotelurile-de-top-din-bucuresti-si-a-preluat-un-business-de-la-zero-13919633
13919633
comments powered by Disqus
Viaţă de corporatist { izolat la domiciliu } Viaţă de corporatist { izolat la domiciliu }

Într-un articol de copertă recent scriam despre viaţa angajaţilor în open space – observam cât de mici sunt spaţiile alocate angajaţilor în birourile din România, cât de greu este să ne adaptăm la obiceiurile colegilor şi cum, de multe ori, simţim nevoia să facem de acasă lucrurile importante pentru muncă. A trecut doar o lună de atunci, iar glumele „colegului de bancă'' au devenit amintiri, iar open space-ul pare să fi intrat la capitolul istorie. Ce înseamnă experimentul global al muncii de acasă şi care sunt posibilele urmări ale acestuia?

vezi continuarea
ZF.ro
Pandemia aduce schimbări gigant. Era mall-urilor a apus? Pandemia aduce schimbări gigant. Era mall-urilor a apus?
O nouă descoperire schimbă ce ştim despre coronavirus: cum se transmite de fapt virusul
Mediafax
Regula celor 6 secunde pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus Regula celor 6 secunde pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus
Top 10 ţări care îşi vor reveni cel mai rapid la finalul pandemiei de coronavirus, potrivit analiştilor
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Experimentul electoral a început. Ordonanța care răstoarnă logica alegerilor a intrat în linie dreaptă Experimentul electoral a început. Ordonanța care răstoarnă logica alegerilor a intrat în linie dreaptă
Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo... COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo...
Dr. Tudor Ciuhodaru atentioneaza ca virusul (Covid-19) rezista minim 30 de minute in aer dupa eliminarea sursei infectiei si peste cinci zile pe piele

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.