Box office-ul din China l-a depăşit pentru prima dată în istorie pe cel american, în luna februarie

Autor: Florin Badescu Postat la 02 martie 2015 272 afişări

Box office-ul chinezesc a depăşit pentru prima dată în istorie încasările realizate într-o singură lună - februarie - de filmele proiectate în cinematografele din Statele Unite ale Americii.

Graţie zilelor libere ocazionate de intrarea în Noul An chinezesc, box office-ul din China a înregistrat încasări de 650 de milioane de dolari în această ţară considerată a doua piaţă cinematografică mondială, potrivit companiei de analize de piaţă Entgroup, informează hollywoodreporter.com.

Box office-ul nord-american din luna februarie a fost de 710 milioane de dolari, dar, după excluderea cifrelor aferente Canadei, box office-ul american a fost de 640 de milioane de dolari. Astfel, China a devenit în luna februarie prima piaţă cinematografică din lume.

Filmul cu cele mai mari încasări, luna trecută, în China a fost "Ao Men feng yun/ The Man from Macau II", cu Chow Yun-Fat, care a adus producătorilor câştiguri de 104 milioane de dolari. Locul al doilea a fost ocupat de drama istorică "Tian jiang xiong shi/ Dragon Blade", cu Jackie Chan, John Cusack şi Adrien Brody, care a vândut bilete de 95 de milioane de dolari în luna februarie.

Locul al treilea în box office-ul chinezesc a revenit coproducţiei franco-chineze de proporţii epice "Wolf Totem", regizat de Jean-Jacques Annaud, care a obţinut încasări de 72 milioane de dolari.

Februarie, o perioadă festivă în China, a devenit o lună de vârf pentru cinefilii chinezi şi a favorizat în mod categoric producţiile autotohtone. Filmul hollywoodian cu cele mai mari încasări în februarie a fost "Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri", care a obţinut 36 milioane de dolari. "Jocurile foamei: Revolta - Partea I", cel mai recent opus din franciza "Jocurile foamei", produsă de studiourile Lionsgate, a generat încasări de 35,5 milioane de dolari în februarie.

Anterior, cel mai mare box office cinematografic din China a fost înregistrat în iulie 2014, când filmele proiectate în această ţară au vândut bilete în valoare totală de 580 de milioane de dolari, graţie lansării în acea lună a celui mai recent lungmetraj din seria "Transformers".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BOX OFFICE,
CHINA,
SUA
/actualitate/box-office-ul-din-china-l-a-depasit-pentru-prima-data-in-istorie-pe-cel-american-in-luna-februarie-13919716
13919716
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.