"Fata afgană" apărută pe coperta National Geographic, implicată într-un caz de falsificare de acte

Autor: Iuliana Enache Postat la 02 martie 2015 11069 afişări

Sharbat Gula, supranumită "fata afgană" după ce fotografia ei a făcut înconjurul lumii în 1985, după ce a apărut pe coperta revistei National Geographic, ar fi implicată într-un caz de obţinere frauduloasă a unor acte de identitate în Pakistan.

Sharbat Gula avea 12 ani atunci când Steve McCurry a fotografiat-o într-o tabără de refugiaţi afgani din Peshawar, în Pakistan. Fotografia a apărut pe coperta revistei National Geographic şi a făcut înconjurul lumii, relatează CNN.

Săptămâna trecută, presa pakistaneză a dezvăluit că o femeie, despre care se crede că ar fi ea, şi doi bărbaţi, probabil fiii săi, ar fi obţinut cărţi de identitate naţionale folosind documente false.

Un oficial pakistanez a confirmat aceste informaţii pentru CNN, afirmând că femeia, identificată drept Sharbat Bibi, a pretins că s-a născut în Peshawar.

Documentele au fost anulate, iar patru oficiali au fost suspendaţi din funcţie în legătură cu această anchetă, a relatat cotidianul pakistanez Dawn, citând surse din cadrul agenţiei care se ocupă de eliberarea actelor de identitate. Cetăţenii afgani prezenţi în Pakistan nu pot obţine astfel de documente, afirmă cotidianul.

Pentru moment nu este clar dacă Sharbat Gula a rămas în Peshawar sau a plecat în altă parte.

Aproximativ 1,5 milioane de refugiaţi afgani trăiesc în Pakistan, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi. Peste 3,8 milioane s-au întors în Afganistan, potrivit agenţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PAKISTAN,
AFGANISTAN,
/actualitate/fata-afgana-aparuta-pe-coperta-national-geographic-implicata-intr-un-caz-de-falsificare-de-acte-13917372
13917372
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.