Tesla accelerează în Romania

Autor: Ioana Matei Postat la 11 ianuarie 2021 136 afişări

Tesla intră în linie dreaptă cu planurile pentru România şi a actualizat lista oraşelor unde va construi staţii de tip Supercharger. Prima staţie ar urma să fie gata în primul trimestru al acestui an în Timişoara, potrivit planului Tesla, descris de ZF.

În trimestrul al doilea Tesla are în plan să deschidă staţii de încărcare şi în Sibiu, Piteşti şi Bucureşti. Iniţial compania condusă de Elon Musk avea planuri de a construi staţii pentru superchargere în Craiova, Bucureşti şi Brăila.

Tesla deja a deschis în Bulgaria la Plovdiv o staţie Supercharger, dar şi în Serbia, iar în Ungaria deja sunt şapte funcţionale.

Miza unei reţele de superchargere o reprezintă faptul că maşinile Tesla, alături de alte maşini electrice, vor putea traversa România mult mai uşor, staţiile de mare putere ale constructorului american având suficientă putere pentru a alimenta un automobil Tesla în doar jumătate de oră. Spre exemplu Tesla Model 3, cel mai accesibil din gamă, care are un preţ de 57.900 de euro pentru versiunea Long Range, are o baterie de 75 kWh, iar un Supercharger încarcă cu până la 250kW.

Tesla a intrat în linie dreaptă cu deschiderea centrului din Bucureşti şi a scos la concurs mai multe posturi pe site-ul oficial al companiei la mijlocul lunii decembrie.

Zvonurile cu privire la deschidere circulă deja de mai bine de un an, iar americanii iau în calcul mai multe locaţii pentru a deschide un centru, iar cel mai probabil vor alege o locaţie în partea de nord a Capitalei.

Tesla a fost brandul cu cea mai puternică creştere în 2020 în România, de 250% în primele 11 luni, la 56 de maşini noi înmatriculate. Până acum clienţii comandau online maşinile care sunt livrate în România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Tesla,
masini

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.