Profitul din smartphone

Autor: Ioana Matei Postat la 12 octombrie 2020 60 afişări

Profitul din smartphone

Veniturile trimestriale ale aplicaţiilor de mobil au ajuns la 29 de miliarde de dolari, cu peste 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar cele mai mari venituri le-au atras TikTok, YouTube şi Tinder, potrivit Sensor Tower Store Intelligence.

Zoom este noul venit în topul celor mai descărcate aplicaţii de mobil, ocupând locul trei în clasamentul celor mai descărcate aplicaţii. Două treimi din veniturile totale sunt generate de aplicaţiile din AppStore, deşi Apple deţine doar un sfert din piaţa dispozitivelor mobile.

În clasamentul celor mai profi tabile aplicaţii, pe primul loc se situează TikTok, în ciuda scandalurilor din Statele Unite şi China. Pe locul doi este YouTube, iar pe locul trei Tinder. Ca număr de descărcări, TikTok conduce clasamentul, urmată de Facebook şi de Zoom, înaintea unor aplicaţii mult mai populare, ca Instagram sau Whatsapp. Iar tendinţele pentru trimestrul 4 al anului indică potenţialul unor noi zone în care tehnologia şi pandemia dictează, cum ar fi aplicaţiile pentru cumpărături de produse alimentare, pentru fi rme de spălătorie şi chiar pentru meditaţie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.