Mirela Covaşă: În pandemie, comunicarea continuă, însoţită de o transparenţă puternică, a creat încredere şi ne-a permis să ne bazăm pe suportul investitorilor şi echipei noastre

Autor: Andra Stroe Postat la 20 mai 2021 288 afişări

Mirela Covaşă: În pandemie, comunicarea continuă, însoţită de o transparenţă puternică, a creat încredere şi ne-a permis să ne bazăm pe suportul investitorilor şi echipei noastre

CFO NEPI Rockcastle


Cifră de afaceri (2020): 380 mil. euro Număr de angajaţi: 435


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie este:

Comunicarea continuă, însoţită de o transparenţă puternică. Suntem o firmă listată, şi deoarece activitatea noastră este strâns legată de retail, am fost influenţaţi sever de pandemie. Una din direcţiile principale asumate la începutul crizei a fost să avem o comunicare continuă cu investitorii noştri şi am petrecut o mare parte din ultimul an având discuţii cu acţionari, bănci şi alţi investitori, şi agenţii de rating. Am dat anunţuri frecvente pe Bursă, ori de câte ori se schimba ceva semnificativ în activitatea noastră, pozitiv sau negativ. La fel, am comunicat frecvent şi în interiorul firmei, organizând discuţii în care explicam colegilor strategia, riscurile, paşii următori. Cred că această comunicare a creat încredere şi ne-a permis să ne bazăm pe suportul investitorilor şi echipei noastre.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Să nu concediem oameni şi să nu reducem salariile, în ciuda dificultăţilor financiare generate de pandemie. A fost o perioadă foarte dificilă în care ne-am bazat mult pe echipă şi este important să arătam oamenilor cât de importanţi sunt.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Încerc să motivez oferind un grad ridicat de autonomie, pentru că nu sunt adepta micromanagementului. Am o echipă matură şi responsabilă, în care am încredere. Mă asigur că au informaţiile necesare, că sunt implicaţi în discuţii şi că ne este clar fiecăruia ce responsabilităţi avem. În rest, fiecare îşi organizează timpul în mod independent.

—   Work from home sau de la birou?

Ambele dau rezultate bune, dar diferite. Anul acesta am muncit mai mult de acasă, şi asta permite o concentrare mai bună pe anumite activităţi. Totuşi, muncind doar de acasă se pierde din eficienţa comunicării şi rapiditatea deciziilor, iar relaţiile între colegi devin mai sărace. Pentru viitor, cred că o combinaţie între acasă şi birou va funcţiona foarte bine, oferind flexibilitate şi posibilitatea de a extrage ce e mai bun din ambele opţiuni.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Familie, prieteni, cărţi şi sport.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Ruth Bader Ginsburg – a fost o forţă extraordinară, iar reuşitele muncii ei în domeniul egalităţii drepturilor femeilor au un impact extraordinar în toată lumea.

—   Putere vs. feminitate

Sunt multe clişee şi idei preconcepute legate de putere vs. feminitate, de multe ori aduse de aşteptări tradiţionale legate de cum ar trebui să fie femeile: reţinute, supuse, darnice. De aceea femeile care îşi exprimă părerile în mod hotărât sunt uneori catalogate ca agresive sau emoţionale, deşi bărbaţii în aceeaşi situaţie sunt consideraţi pur şi simplu pasionaţi de munca lor. Cred că puterea şi feminitatea pot coexista foarte bine şi ţine de fiecare dintre noi să rămânem deschişi la minte, să acceptam şi să susţinem femeile puternice. Meritul diversităţii la orice nivel nu poate fi negat, iar femeile aduc o perspectivă nouă care este absolut necesară în situaţii de criză.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.