Emma Toma: Întotdeauna trebuie să fii cu câţiva paşi înaintea celorlalţi. Anticiparea este vitală, iar viteza de acţiune, esenţială!

Autor: Andra Stroe Postat la 08 iunie 2021 132 afişări

Emma Toma: Întotdeauna trebuie să fii cu câţiva paşi înaintea celorlalţi. Anticiparea este vitală, iar viteza de acţiune, esenţială!

Head of Office DivisionAFI Europe România


Profit operaţional net (2019): 57,4 mil. euro


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Pandemia, respectiv criza actuală, ne-au arătat care sunt oportunităţile momentului şi ne-au deschis drumul către noi orizonturi.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Perioada 2014-2019 a fost extrem de activă pentru mine şi a adus provocări interesante. Am crezut că am învăţat tot, că am participat la cele mai interesante procese tranzacţionale, dar abia în 2020 am realizat că partea cea mai dificilă este cea care îţi aduce cu adevărat experienţă de valoare. Odată cu tranzacţionarea în 2020 a 40.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri (contracte noi şi reînnoiri ale celor existente), atunci când piaţa imobiliară era în declin, am învăţat cel mai valoros lucru din carieră mea profesională: anticiparea este vitală, iar viteza de acţiune, esenţială! Întotdeauna trebuie să fii cu câţiva paşi înaintea celorlalţi.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Cel mai bun mod de a-i motiva pe cei din jur este să fii tu însuţi un exemplu pozitiv. Eu am făcut asta venind constant la birou, dar respectând toate metodele de protecţie impuse şi dovedind tuturor că atunci când doreşti cu adevărat să realizezi ceva, o poţi face în orice condiţii.

—   Work from home sau de la birou?

Cu riscul că par subiectivă, am să afirm continuu că lucrurile trebuie separate în viaţă: activitatea profesională trebuie desfăşurată într-un cadru profesionist şi special amenajat în acest sens, iar de viaţa personală trebuie să te bucuri acasă, la sală, în parc şi alte locuri unde te poţi relaxa. 

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

În general locul în care îmi iau energia este interiorul meu, din ceea ce gândesc şi simt. Desigur, există oameni care mă inspiră, mă ajută să mă ridic în momentele dificile şi să mă încarc cu energie pozitivă. Ei sunt prietenii mei cei mai apropiaţi şi o parte din colegii mei, care întotdeauna m-au ajutat prin exemplul oferit de ei.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Din punct de vedere profesional, este o sursă zilnică de inspiraţie şi sprijin şi trebuie să îi mulţumesc colegului meu, Doron Klein – CEO AFI Europe România şi Cehia, care este un model şi care prin determinare, motivare şi anticipare, a generat în plină criză performanţe deosebite pentru companie.

—   Putere vs. feminitate:

Nu se exclud, aş spune chiar că ele merg împreună! Astăzi există tot mai multe femei puternice, cu realizări extraodinare în plan profesional, social, familial. Puterea vine în mare parte din feminitate atunci când vorbim despre sexul frumos, dar pentru a asigura succesul, ea trebuie completată cu determinare, implicare, dorinţa de a progresa şi convingerea că totul este posibil atunci când îţi doreşti cu adevărat să construieşti ceva semnificativ şi durabil.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.