Cum pot fi reduse la jumătate costurile cu întreţinerea unei clădiri?

Autor: Anca Barbulescu Postat la 20 mai 2013 447 afişări

Cheltuielile asociate întreţinerii unei clădiri pot fi reduse cu până la 50% printr-o administrare eficientă a spaţiului şi a serviciilor asociate acestuia, susţine Ioan Bejan, secretar general al RABO – Patronatul Proprietarilor de Clădiri din România.

Cum pot fi reduse la jumătate costurile cu întreţinerea unei clădiri?

În România, costurile cu întreţinerea unei clădiri de birouri de clasa A oscilează în prezent între 3 şi 5 euro/mp/lună. Aceste costuri reprezintă ceea ce plăteşte o companie în plus faţă de chirie şi includ servicii precum curăţenia şi consumul de utilităţi în spaţiile comune, întreţinerea instalaţiilor şi a ascensoarelor, serviciile de pază şi întreţinerea spaţiilor verzi.

“Clădirile şi sistemele pe care acestea le integrează devin tot mai complicate şi mai dificil de întreţinut. Estimăm că până la 50% din costurile cu întreţinerea sunt, în realitate, cheltuieli suplimentare ce ar putea fi reduse printr-o administrare mai eficientă a spaţiului şi a serviciilor aferente acestuia”, a declarat Bejan. “Mai mult, dacă o clădire nu este întreţinută corespunzător se degradează rapid şi există riscul ca aceasta să devină în timp o investiţie neprofitabilă. Cele mai eficiente metode de întreţinere au costuri foarte reduse în comparaţie cu efectele pe acestea le au asupra prelungirii duratei de viaţă a unei clădiri ”, a mai spus oficialul RABO.

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/cum-pot-fi-reduse-la-jumatate-costurile-cu-intretinerea-unei-cladiri-10888325
10888325
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.