Cum a fost primul trimestru pentru marile ansambluri rezidentiale

Postat la 17 mai 2010 56 afişări

Incepute in perioada buna a pietei imobiliare, cateva mii de apartamente din Capitala stau goale si isi asteapta cumparatorii, iar situatia ar putea ramane la fel timp de cativa ani, tinand cont de ritmul actual al vanzarilor, dar si de ceea ce se mai construieste.

Managerii Impact, unul dintre cei mai mari dezvoltatori romani, par multumiti de rezultatele din primul trimestru: 47 de contracte semnate, incluzand aici si rezervarile - dintre care 43 in ansamblul rezidential Greenfield din Bucuresti - comparativ cu 46 de contracte in ianuarie-martie 2009. "Estimam o crestere de 10% a numarului de unitati pe care le vom vinde in acest an. Pana la sfarsitul anului vom lansa alte trei ansambluri, pentru inceput cu un bloc in fiecare", declara Carmen Sandulescu, directorul financiar al dezvoltatorului.

Compania, care a anuntat inaintea crizei ca va dezvolta unul dintre cele mai mari ansambluri rezidentiale din Capitala, Greenfield, a fost in ultimul an printre cei mai activi dezvoltatori, judecand dupa gama ofertelor lansate: posibilitatea de a sta cu chirie si a cumpara ulterior locuinta, clasicele rate directe la dezvoltator, intermedierea vanzarii unei locuinte vechi daca suma este folosita pentru achizitia uneia noi in cadrul ansamblului sau, cea mai recenta, posibilitatea de a cumpara locuinta necompartimentata sau fara finisaje.

"Daca in 2007-2008 ne concentram pe un anumit segment, aceasta criza ne-a invatat sa fim detinatori de portofolii. Suntem orientati spre ideea de supermarket imobiliar, incercam sa ne apropiem de un numar cat mai mare de clienti, oferind cat mai multe produse", a declarat Dan Ioan Popp, presedinte al Impact Developer & Contractor. Noile produse includ loturi de teren pentru ridicarea in regie proprie a unei locuinte sau proiecte dezvoltate in functie de clientii vizati, precum tinerii sau familiile.

Chiar si asa, situatia dezvoltatorului nu e ideala. Din cele 680 de locuinte construite in Greenfield, Impact mai are la vanzare aproximativ 160, in conditiile in care dezvoltatorul a semnat anul trecut cu totul 176 de contracte. Daca acestea ar putea fi vandute in decurs de un an, ramane in discutie situatia stocului total de apartamente noi care inca isi asteapta cumparatorii.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/cum-a-fost-primul-trimestru-pentru-marile-ansambluri-rezidentiale-6126397
6126397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.