Coldwell Banker vrea sa vanda apartamente in malluri. Piata a scazut insa cu 75% in ultima luna

Postat la 01 iunie 2010 29 afişări

Coldwell Banker Affiliates of Romania, una dintre cele mai mari companii de consultanta imobiliara activa pe segmentul rezidential, a inaugurat oficial o noua agentie in Bucuresti, obiectivul fiind deschiderea a inca patru pana la sfarsitul anului. Tinta: mallurile din Capitala.

"Vrem sa incheiem anul acesta cu 15 sucursale, dintre care 12 in Bucuresti. De ce facem asta pe timp de criza? Pentru cota de piata", a declarat Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker Affiliates of Romania. Compania a inaugurat oficial o noua agentie in Bucuresti, in zona centrala, care e activa deja de aproximativ o luna, perioada cand brokerii companiei au intermediat sase tranzactii. "Avem nevoie de 25.000 - 30.000 de euro venituri pe agentie pentru a fi bine. Primele rezultate pentru Coldwell Batistei sunt bune", considera Valentin Ilie.

Potrivit acestuia, Coldwell Banker a intermediat in primele cinci luni ale acestui an vanzarea sau inchirierea a 300 de locuinte prin cele opt agentii ale sale din Bucuresti si cele trei din tara - Campulung Muscel, Brasov si Piatra-Neamt. "Merge bine, insa ultimele saptamani au adus o scadere de 75% a tranzactiilor pentru noi, comparativ cu aceeasi luna din 2009", declara Valentin Ilie, explicand situatia prin noul context al masurilor de austeritate anuntate de catre autoritati.

Compania a incheiat anul trecut cu afaceri de 3,6 milioane de euro, in crestere usoara fata de 2008, ceea ce ar plasa-o in randul primelor cinci companii de consultanta imobiliara (clic aici pentru a vedea cum a fost 2009 pentru companiile de profil). Cu toate acestea, rezultatul net a fost negativ, inclusiv din cauza investitiilor in extindere, Valentin Ilie mentionand ca a fost inregistrat un profit operational.

"Nu pot spune ca sunt incantat de rezultatele de anul trecut, dar ne extindem, prin parteneriate sau francize." Noua agentie deschisa in Capitala este detinuta de companie in proportie de 50%, Coldwell Banker Affiliates of Romania urmeaza sa deschida in urmatoarea luna si o agentie in Arad, in regim de franciza - sistem care urmeaza sa fie aplicat si pentru agentia existenta din Brasov. In plus, compania doreste sa deschida sucursale in mallurile din Capitala.

Coldwell Banker Affiliates of Romania detine franciza companiei cu acelasi nume din SUA, activa in 45 de tari si cu peste 120.000 de brokeri. In Romania, compania este activa in segmentul rezidential, care aduce cea mai mare parte din venituri, si in cele de retail, investitii, terenuri, industrial si management de proprietati imobiliare. Potrivit ultimelor rezultate financiare disponibile, piata de consultanta imobiliara este dominata de birourile locale ale grupurilor internationale, precum Colliers International, CB Richard Ellis Romania, Cushman & Wakefield, DTZ Echinox si Jones Lang LaSalle.

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/coldwell-banker-vrea-sa-vanda-apartamente-in-malluri-piata-a-scazut-insa-cu-75-in-ultima-luna-6242393
6242393
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.