Cele mai scumpe locuinţe din Europa şi în ce oraş din România a fost cumpărată o vilă cu 780.000 de euro

Postat la 03 mai 2017 307 afişări

În 2016, în România, preţul mediu de vânzare pentru un apartament din zona urbană a fost de 1.150 euro/mp, iar pentru anul în curs se anticipează o creştere situată între 8-10%. De asemenea, o evoluţie asemănătoare este aşteptată şi în ceea ce priveşte chiria apartamentelor din zonele urbane, caz în care, până la finalul acestui an, preţul/mp va creşte cu cca. 7-10% faţă de tariful mediu din 2016, situat la 550 euro/mp.

Cele mai scumpe locuinţe din Europa şi în ce oraş din România a fost cumpărată o vilă cu 780.000 de euro

În ceea ce priveşte cele mai exorbitante bugete alocate pentru o locuinţă în 2016, primul loc îl ocupă un apartament de lux cu o suprafaţă de 1.250 mp, situat în centrul oraşului Amsterdam, care s-a vândut cu 24,5 milioane de euro.  Pe loc secund se clasează o vilă din Elveţia al cărei preţ de vânzare a depăşit 5,8 milioane de euro, în timp ce preţul final achitat pentru un penthouse de lux din Malta a fost de 4,5 milioane de euro, potrivit unui studiu RE/MAX.

În România, cea mai valoaroasă tranzacţie intermediată de RE/MAX pe segmentul rezidenţial a fost de 780.000 euro şi a constat într-o vilă din Cluj-Napoca.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.