Ce se mai intampla cu planurile Cefin

Postat la 10 mai 2010 176 afişări

Un dezvoltator imobiliar care zambeste – o imagine cel putin surprinzatoare pentru contextul actual. Atitudinea lui Stefano Albarosa nu se datoreaza proiectelor de 1,5 miliarde de euro anuntate initial, ci redresarii afacerilor de baza ale grupului, din sectorul auto. Viitorul nu e insa simplu.

Scaderea cu circa 60% a afacerilor grupului fata de 2008, trecerea pe pierderi operationale, intrarea in insolventa a unei companii care dezvolta un proiect rezidential, caderea unei tranzactii de vanzare si punerea in sertar a planurilor marete de dezvoltare. Acesta este pe scurt bilantul anului 2009 pentru Stefano Albarosa, seful Cefin Holding, cel mai mare distribuitor local al vehiculelor comerciale Iveco, dar si unul dintre primii investitori in sectorul imobiliar. Singurul fapt imbucurator ar putea fi rezultatele bune inregistrate de importatorul local al Ferrari, detinut de Stefano Albarosa si de sotii Camelia si Ion Bazac. Dar nu acesta este motivul pentru atitudinea sa pozitiva.

"Credem ca partea majora a crizei a trecut, a fost undeva in trimestrul doi din anul trecut. Piata de camioane anticipeaza un pic mersul economiei si acum se simt semne de stabilizare", spunea saptamana trecuta seful Cefin, grup detinut in proportii egale, potrivit ultimelor informatii, de familiile italiene Albarosa si Orrechia. Divizia auto a grupului - formata din cel mai mare importator si distribuitor Iveco, din alte afaceri de import si distributie de anvelope sau piese de schimb, dar si din producatori de caroserii si autovehicule de transport de persoane - ar trebui, potrivit estimarilor actuale, sa treaca pe plus in acest an din punctul de vedere al rezultatelor operationale. "Nu spun ca s-a terminat criza, dar inceputul de an a fost bun pentru noi", continua omul de afaceri, care a restructurat puternic compania, printre masurile luate fiind si disponibilizarea a peste 20% din angajati.

Atitudinea sa generala se schimba insa cand in discutie sunt aduse investitiile grupului in sectorul imobiliar. "A picat foarte rau criza din Grecia si nu stim inca ce se va intampla din acest punct de vedere. Lumea pune acum mai multe semne de intrebare." Daca pentru divizia auto a grupului 2010 se anunta a fi primul an de revenire, omul de afaceri nu spune acelasi lucru si despre compania de dezvoltari imobiliare. "Deocamdata suntem intr-un proces de restructurare a creditelor pe care il vom termina in aceasta luna. Dupa aceea vom putea spune mai multe." Dincolo de planurile pentru dezvoltarea de ansambluri rezidentiale, cu un potential de cateva mii de apartamente in curs de finalizare, a unui turn de birouri in Capitala, dar si a unor parcuri logistice in tara, cateva date sunt certe.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
Cefin,
proiecte,
Stefano Albarosa
/analize/imobiliare/ce-se-mai-intampla-cu-planurile-cefin-6099923
6099923
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.