Alexandru Petrescu, Esop: Cea mai bună soluţie de locuit pentru un tânăr este închirierea

Autor: Ioana Matei Postat la 19 iunie 2013 2979 afişări

„Cu un venit de 2.000 lei/lună creditul maxim pe care îl poate lua şi prin Prima Casă este 37.565 euro, aşa că are foarte puţine variante de creditare, dacă vorbim despre un tânăr singur”, spune Alexandru Petrescu, managing partner al companiei de consultanţă Esop. Uneori, suma de creditare poate să scadă şi sub 30.000 euro.

Alexandru Petrescu, Esop: Cea mai bună soluţie de locuit pentru un tânăr este închirierea

În cazul unei familii cu un venit mediu pe membru de 1.500 -2.000 de lei pe lună,  varianta optimă este cumpărarea unei garsoniere noi centrale, a unui apartament nou central de două camere sau a unui apartament nou mai mare la periferie. "Întotdeauna apartamentele centrale sunt mai uşor de valorificat şi asigură un exit mai uşor, în cazul în care există probleme cu veniturile familiei”, mai spune Petrescu.

Scăderea la jumătate a preţului la locuinţe şi creditele bancare sprijinite de stat prin programul Prima Casă îi fac pe tot mai mulţi tineri din marile oraşe să se întrebe dacă este sau nu momentul potrivit pentru a-şi cumpăra apartamentul mult visat. De cealaltă parte, îndatorarea timp de 30 de ani şi riscul de a ajunge într-o zi fără serviciu şi poate fără casă mută atenţia înspre chirie, care costă mai puţin şi aduce riscuri mai mici. Cum e mai bine?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrescu,
inchiriere,
creditare,
apartament,
credit
/analize/imobiliare/alexandru-petrescu-esop-cea-mai-buna-solutie-de-locuit-pentru-un-tanar-este-inchirierea-10985645
10985645
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.