Agenda Marianei Gheorghe, cel mai puternic CEO din România, în 2014: Vom investi 0,8-1,2 mld. euro

Autor: Iuliana Roibu Postat la 13 ianuarie 2014 2255 afişări

Agenda Marianei Gheorghe, cel mai puternic CEO din România, în 2014: Vom investi 0,8-1,2 mld. euro

Mariana Gheorghe conduce afacerile OMV Petrom şi este cel mai puternic CEO din România. Iată agenda sa de business în 2014:

Mariana Gheorghe: Strategia noastră este foarte clar structurată, cu direcţii strategice bine definite pentru următorii ani, astfel încât să ne menţinem poziţia de lider în regiune, o companie integrată de ţiţei şi gaze, cu performanţă durabilă.

Pentru a atinge acest scop, estimăm investiţii de 0,8-1,2 miliarde euro anual, în anii următori, bazate pe premisele unor fundamente robuste de piaţă şi pe un mediu fiscal şi de reglementare favorabil investiţiilor.

În 2014, în activitatea de upstream, avem două direcţii majore:

- să continuăm să furnizăm circa 40% din necesarul de ţiţei, gaze şi carburant al României, ceea ce este o provocare foarte mare având în vedere declinul natural al zăcămintelor mature;

- să avansăm în proiectele de explorare din Marea Neagră, în particular blocul Neptun.

În activitatea de downstream, optimizarea este cuvântul- cheie, mai ales în contextul unor pieţe sub presiune ca preţ şi volume, cum sunt cele de carburanţi, gaze şi electricitate. Va fi un an important şi pentru rafinăria noastră de la Brazi, unde estimăm să încheiem procesul de modernizare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mariana gheorghe,
petrom,
agenda,
manager,
2014
/analize/energie/agenda-marianei-gheorghe-cel-mai-puternic-ceo-din-romania-in-2014-vom-investi-0-8-1-2-mld-euro-11889208
11889208
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.