Dentistilor le merge bine si pe timp de criza

Postat la 10 noiembrie 2009 236 afişări

Criza a provocat dureri mari multor afaceri. Solutia gasita de unii medici dentisti pentru a trece cu bine peste perioada nefasta se leaga de prezenta in tara a turistilor straini veniti aici sa cunoasca locurile, dar mai ales pentru tratamente stomatologice la un pret mai mic.

De la fereastra cabinetului sau din Iasi, medicul stomatolog Sebastian Lupu priveste avioanele care aterizeaza pe aeroportul din oras. "Se pare ca nici anul asta nu o sa avem probleme cu pacientii", isi spune el. Dentistul a pornit in 2004 o afacere considerata de multi lipsita de sanse: Dental Travel isi propunea sa le ofere strainilor servicii de calitate la un pret semnificativ mai mic fata de tara lor. A gasit ideea pe internet si, dupa discutii cu alti medici din strainatate, si-a deschis un cabinet in Iasi si a investit intr-un site de promovare a afacerii.

Procesul de organizare a "sejurului" nu e tocmai complicat: "Odata ajunsi in tara, pacientii sunt preluati de partenerii mei din aeroport si de acolo sunt transportati la hotelul pe care ei si l-au ales vizionand site-urile iesene". De regula, pacientul are intre 40 si 50 de ani, are familie, responsabilitati, dar nu isi permite tratament stomatologic in tara lui de resedinta decat daca apeleaza la credite bancare. Medicul povesteste ca italienii, caci ei vin cel mai des, au multe prejudecati legate de Romania ("promovarea de care avem parte in presa de acolo este negativa"), astfel incat cei care sosesc sunt de regula dintre cei care anterior au avut totusi contact cu romani si stiu ca nu-i paste aici niciun pericol. Mesajul transmis de familiile celor ce vin aici pentru tratament nu e prea linistitor - "Daca te mai intorci viu, mergem si noi in Romania", insa la sfarsitul vizitei in Iasi, pacientii lui Lupu "inteleg ca aici nu se da in cap pe strada si nu iti smulge nimeni geanta cand te plimbi".

Asa se face ca unii pacienti revin chiar si pentru a sasea oara. Atrasi de Romania, dar poate mai mult decat orice atrasi de pret. "Daca un dinte de portelan costa 650 de euro in Italia, aici le oferim preturi de patru-cinci ori mai mici. Iar clientii fideli au si discount", explica medicul. Sejurul dureaza, in medie, o saptamana, timp in care turistii viziteaza Iasiul si o serie de obiective turistice, preferate fiind manastirile din Moldova care, potrivit dentistului, "ii fascineaza pe toti". Sebastian Lupu remarca pasiunea acestora pentru mersul pe bicicleta sau pe jos, dar si faptul ca prefera sa fie lasati sa se descurce singuri: "Ii lasi intr-un loc si te trezesti ca ajung la douazeci de kilometri distanta". Zona comerciala si numarul mare de hoteluri situate in apropierea cabinetului sunt un plus pentru afacere.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/dentistilor-le-merge-bine-si-pe-timp-de-criza-5086841
5086841
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.