Peste 1,1 miliarde de euro investiti in bere

Autor: Ioana Mihai Postat la 03 aprilie 2011 41 afişări

Cinci berari, membri ai asociatiei Berarii Romaniei, au investit in ultimii sapte ani (de la infiintarea asociatiei) peste 1,1 miliarde de euro pe piata din Romania, din care in ultimul an 51 de milioane de euro.

"Fiecare si-a bugetat diferit cheltuielile, dar in principiu, tintele de investitii au fost frigiderele si dispozitivele de draft, dar si spatiile din Horeca, in unele cazuri fiind vorba de amenajare", spune presedintele asociatiei, care da ca exemplu faptul ca la unele terase berarii au suportat costurile pentru umbrele si mobilier. Chiar daca au inchis fabrici, iar bugetele de investitii au fost reduse fata de anii in care consumul duduia, berarii cred ca viitorul le va aduce vanzari mai mari.

In acest moment, membrele asociatiei - Ursus Breweries, Heineken, Bergenbier, Romaqua Group, United Romanian Breweries Bereprod au un volum cumulat de vanzari de 15,3 milioane de hectolitri, cu 4,4% mai putin decat in 2009. Cu acest volum, ele si-au adjudecat insa o pondere de peste 90% din piata.

Citeste mai multe despre evolutia pietei berii intr-un material amplu din BUSINESS Magazin.

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/peste-1-1-miliarde-de-euro-investiti-in-bere-8120252
8120252
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.