Farmaciile au ajuns in moarte clinica

Postat la 17 noiembrie 2009 107 afişări

Feriti pana acum de greutatile crizei, farmacistii privesc ingrijorati la masurile de austeritate luate de Guvern. Stoarse de resurse, multe dintre farmacii vor trage obloanele, iar bolnavii risca sa ramana fara medicamente gratuite si compensate.

Drumul nostru merge sigur spre faliment." Asa descrie situatia actuala Tuta Radu, farmacista care detine trei unitati, una in cartierul bucurestean Pantelimon si doua in judetul Ilfov. Directorul Rolifarm marturiseste ca situatia in care se afla acum farmaciile este sufocanta. "Gradul de indatorare este peste limita, au inceput sa apara procesele si penalitatile", sustine farmacista, neindraznind sa estimeze cate farmacii vor supravietui perioadei dificile.

"Daca e sa ne jucam cu cifre putem vorbi de un 50%. Procentul nu este insa relevant, ci instabilitatea care se regaseste in starea de sanatate a populatiei", sustine Ioana Cacovean, presedintele Patronatului Farmacistilor din Romania. Temerea este confimata si de presedintele Colegiului Farmacistilor, Dumitru Lupuliasa, care estimeaza ca jumatate din farmacii ar putea sa dea faliment in lunile urmatoare.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/farmaciile-au-ajuns-in-moarte-clinica-5104815
5104815
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.