Cu cat se mai scumpesc tigarile? Cat vei plati in plus in 2011?

Autor: Ioana Mihai Postat la 13 ianuarie 2011 76 afişări

De saptamana viitoare fumatorii vor scoate din buzunar cu 30 de bani mai mult pentru fiecare pachet de tigari din cauza cresterii de accize. Cat vor costa tigarile?

De exemplu, un pachet de Kent, Malboro sau Camel va costa 11,2 lei. Anul trecut tigarile s-au scumpit cu un leu. Dar nu mai departe de 2009, tinta de inflatie a fost ratata iar unul dintre principalii vinovati a fost costul tigarilor, care a crescut anul trecut cu 50%, fiind cea mai mare crestere de pret inregistrata in 2009.

Cei mai mari producatori pe piata de profil sunt filalele locale ale British American Tobacco, Japan Tobacco International si Philip Morris care si-au adjudecat peste trei sferturi din vanzarile legale. O suma importanta din buzunarul fumatorilor se duce insa drept in buzunarele contrabandistilor de tigarete, dat fiind ca circa un sfert din volumele vandute sunt ilicite.

Piata tigaretelor are cea mai mare valoare din totalul vanzarilor de bunuri de larg consum, fiind, reunind la nivelul anului trecut circa trei miliarde de euro, conform estimarilor BUSINESS Magazin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
tigari,
scumpire,
pachet,
preturi
/analize/comert/cu-cat-se-mai-scumpesc-tigarile-cat-vei-plati-in-plus-in-2011-7886253
7886253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.