Asul din maneca Ambient

Postat la 14 octombrie 2008 139 afişări

In patru ani, sibianul Ioan Ciolan, care detine lantul de magazine de bricolaj Ambient, vrea o retea de peste 35 de centre comerciale mari in tara. Numai ca, spre deosebire de anii trecuti, la investitiile planificate sa ajunga la circa 300 de milioane de euro ar putea contribui si un partener strain.

 

La inceputul anului, cand 14 firme zonale in care Ioan Ciolan era asociat cu 50% din actiuni au fuzionat prin absorbtie intr-un Ambient unic, omul de afaceri vorbea despre dublarea retelei, care numara acum 15 centre comerciale, pana in 2010. De atunci, cea mai mare retea romaneasca de bricolaj nu a bifat decat o singura inaugurare. Acum insa, omul de afaceri sibian afirma nu numai ca isi mentine planurile, dar in loc de 15 noi centre comerciale va deschide peste 20, pentru a asigura prezenta Ambient in fiecare regiune a tarii. In total, compania si-a bugetat pentru acestea investitii de circa 300 de milioane de euro. “Ambitia noastra clara este sa ne extindem in toata tara. In acest moment acoperim vreo 26 de judete”, subliniaza fondatorul retelei Ambient, care acopera cu precadere partea vestica a tarii.

 

Intrebarea fireasca este de unde are compania atatia bani pentru extindere? Raspunsul lui Dan Olteanu, actionar minoritar si director comercial al Ambient, este scurt: din credite bancare - fara insa a face vreun comentariu privind informatiile din piata despre o posibila vanzare a unui pachet de actiuni.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
comert,
bricolaj,
magazine,
Ambient,
Ioan Ciolan
/analize/comert/asul-din-maneca-ambient-3309971
3309971
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.