Andreea Moldovan: În pandemie am descoperit resurse despre care nu mi-am imaginat că există, atât în mine, cât şi în oamenii din jurul meu

Autor: Ioana Matei Postat la 06 iulie 2021 58 afişări

Andreea Moldovan: În pandemie am descoperit resurse despre care nu mi-am imaginat că există, atât în mine, cât şi în oamenii din jurul meu

General Manager Avon Southern Europe Avon România


Cifră de afaceri (2019): 466,8 mil. lei Număr de angajaţi: N/A


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Aş spune că cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o este aceea că oamenii îşi arată adevăratul potenţial atunci când sunt puşi în situaţii limită. Personal, am descoperit resurse despre care nu mi-am imaginat că există, atât în mine, cât şi în oamenii din jurul meu. Am descoperit noi perspective despre puterea lucrurilor mici care fac o mare diferenţă, despre capacitatea oamenilor de a se reinventa atunci când un nou context o cere.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Pe plan personal, am decis să schimb şcoala copiilor şi să încerc să îi izolez şi să îi protejez cât mai bine pe părinţii mei. Mi-am asumat să rămân singură pe perioada pandemiei şi să fac faţă atât jobului de mamă, de business woman working from home, de bucătar, femeie de curăţenie, grădinar, şofer de taxi pentru familie sau de partener într-o relaţie la distanţă. 2020 a fost ca un roller coaster, dar care m-a făcut mai puternică. Pe plan profesional, am acceptat provocarea de a-mi extinde rolul şi de a dubla numărul de ţări pe care le coordonam, de la 5 la 11, şi asta în aprilie, exact la începutul pandemiei.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Din perspectiva mea, comunicarea a fost cea mai importantă. Am încercat să creăm cu regularitate acel spaţiu virtual în care oamenii să aibă şansa să se conecteze, să-şi exprime emoţiile, frustrările şi problemele cu care se confruntă. (...) Cu echipa mea directă (de altfel nou creată) am trecut print-o serie de sesiuni facilitate de un coach extern.

—   Work from home sau de la birou?

Dacă ar fi să aleg, aş miza pe un sistem hibrid, care poate fi win/win, atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajator.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Am fost într-o continuă căutare din această perspectivă şi mi-am găsit resurse în foarte multe locuri: în primul rând am încercat să îmi menţin o rutină de exerciţii fizice, exerciţii de meditaţie, dar am încercat şi să fiu disciplinată şi să-mi programez în calendar acele activităţi care ştiu că mă încarcă – timp să ascult muzica mea preferată, să mă plimb cu copiii prin pădure, să grădinăresc – şi asta a funcţionat ca o adevarată terapie, să socializez cu prietenii – cel puţin în mediul virtual, atunci când fizic nu a fost posbil.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

În primul rând, au fost copiii mei, Alesia, Rareş şi Iasmina, care m-au provocat pozitiv în permanenţă, dar m-au şi inspirat cu puterea lor de reinventare. Apoi, coach-ul cu care am lucrat – Mark Hammond – şi care m-a ajutat enorm să mă redescopăr în această perioadă şi m-a învăţat cum să trezesc potenţialul latent pe care îl aveam în echipă. Altă sursă de inspiraţie au fost poveştile din platforma “WatchMeNow”, poveşti care vorbesc despre curaj şi încredere în sine. Şi nu în ultimul rând, Brene Brown cu ted-talkurile şi cartea ei despre curajul de a fi vulnerabil.

—   Putere vs. feminitate: se exclud sau dimpotrivă?

Pentru mine, feminitatea înseamnă putere. Şi faptul că uneori nu le putem face pe toate, că nu avem toate răspunsurile, că uneori inima e mai puternică decât mintea, că putem trăi cu toată intensitatea emoţii şi, uneori, putem să apărem slabe sau vulnerabile, ei bine cred că arătându-ne lumii în felul acesta, fiind curajoase să fim noi înşine - toate acestea, nu fac decât să ne facă puternice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.