Zona euro va decide mărimea mecanismului de salvare până la sfârşitul lui martie

Postat la 02 martie 2012 13 afişări

Zona euro va decide dacă va mări sau nu Mecanismul Permanent de Stabilitate (ESM) pentru situaţii de criză înainte de sfârşitul lunii martie, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că nu va mai introduce lichidităţi masive în sistemul financiar.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat că miniştrii de Finanţe din zona euro se vor întâlni pentru a discuta mărimea fondului permanent de salvare, probabil la o reuniune informală la Copenhaga programată pentru 30-31 martie. Obiectivul va fi combinarea a 250 de miliarde de euro rămaşi din Facilitatea Europeană de Stabilitate Financiară (EFSF) cu Mecanismul Permanent de Stabilitate (ESM), de 500 de miliarde de euro, pentru a crea un "super fond" capabil să facă faţă unor posibile probleme în Spania şi Italia, deşi Germania continuă să se opună.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
mecanism,
salvare,
esm
/actualitate/zona-euro-va-decide-marimea-mecanismului-de-salvare-pana-la-sfarsitul-lui-martie-9364083
9364083
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.