Ziarul Financiar lanseaza Topul celor mai valoroase companii din Romania

Postat la 17 noiembrie 2010 28 afişări

Petrom, Fondul Proprietatea si Hidroelectrica conduc in Top 100 al celor mai valoroase companii din Romania 2010, a cincea editie a anuarului publicat astazi de Ziarul Financiar.

Topul a fost creat la initiativa Ziarului Financiar, in 2006, in colaborare cu casa de investitii Capital Partners. In 2009, pe primele trei locuri au fost Petrom, Orange si Fondul Proprietatea.

Anul acesta sunt opt companii nou-intrate in top, din care 5 companii de productie (Arctic - electrocasnice, Holzindustrie - prefabricate din lemn, Johnson Controls, Continental Automotive, Pirelli - componente auto). Au mai intrat in top A&D Pharma, Romstrade (constructii, controlata de Nelu Iordache), Groupama (asigurari). Cea mai spectaculoasa evolutie, de la o valoare de 169 mil. euro in 2009 la 447 mil. euro anul acesta, a avut-o fabrica de telefoane mobile de la Cluj, Nokia.

Din cele 100 de companii din top, 14 sunt de stat sau cu capital majoritar, 11 sunt cu capital privat romanesc, iar restul de 75 sunt cu capital majoritar privat sau de stat strain.

Mai mult pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ziarul-financiar-lanseaza-topul-celor-mai-valoroase-companii-din-romania-7723113
7723113
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.