LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Piaţa imobiliară din România în context european: de ce a devenit real estate-ul românesc mai atrăgător decât cel din Ungaria şi chiar din zona euro?

ZF Agropower. Un solar de legume, o crescătorie de vite sau o cultură de fructe de pădure sunt afaceri care pot porni cu mai puţin de 50.000 de euro

Autor: Florentina Niţu Postat la 05 octombrie 2021 65 afişări

O afacere clasică, precum un so­lar de legume ori o crescătorie de ani­male, sau o afacere de nişă, cum sunt plantaţiile de fructe de pădure, fructe aro­matice sau de alimente cultivate în sistem ecologic, sunt afaceri sigure pen­tru investiţii, în condiţiile în care există cerere mare pentru ele în prezent.

ZF Agropower. Un solar de legume, o crescătorie de vite sau o cultură de fructe de pădure sunt afaceri care pot porni cu mai puţin de 50.000 de euro

O afacere clasică, precum un so­lar de legume ori o crescătorie de ani­male, sau o afacere de nişă, cum sunt plantaţiile de fructe de pădure, fructe aro­matice sau de alimente cultivate în sistem ecologic, sunt afaceri sigure pen­tru investiţii, în condiţiile în care există cerere mare pentru ele în prezent. Investiţia în oricare dintre aces­tea nu depăşeşte 50.000 de euro, în­să antreprenorul trebuie să aibă o rezervă de minimum 3.000 de euro pen­tru cheltuieli neprevăzute sau să deţine 30-50% din valoarea totală a in­vestiţiei, în cazul în care porneşte o afacere cu cofinanţare europeană, a fost una dintre concluziile ediţiei din 4 octombrie a emisiunii ZF Agropo­wer, un proiect susţinut de Banca Transilvania şi Profi.

Cosmin Maglas, CEO & fon­dator al companiei de consultanţă Atra­gem Finanţare, crede că nicio afa­cere nu poate porni fără un aport pro­priu de capital, care se poate transforma în sumă plătită consultantului pentru conceperea unui plan de afaceri, în ca­zul unui proiect cu accesare de fonduri europene, sau poate fi folosit pentru operaţionalizarea afacerilor vreme de şase luni sau un an.

Aceasta, până când este produsă acea valoare care să îi permită antreprenorului să gestionezi banii firmei. „Nu aş porni la drum fără să ştiu sigur că am acces la minimum 3.000 de euro şi ducându-mă la unele afaceri de minimum 30-50% din valoarea sumei pe care vrei să o accesezi prin fonduri europene.“

Urmărește Business Magazin

Urmează ZF Power Summit 2023

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.