Zelenski: bătălia pentru Donbas este „una dintre cele mai brutale bătălii din şi pentru Europa"

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 iunie 2022 42 afişări

Bătălia pentru Donbas este „una dintre cele mai brutale bătălii din şi pentru Europa", a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Zelenski: bătălia pentru Donbas este „una dintre cele mai brutale bătălii din şi pentru Europa"

Bătălia pentru regiunea Donbas din estul Ucrainei „va rămâne cu siguranţă în istoria militară ca una dintre cele mai brutale bătălii din Europa şi pentru Europa", a spus preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Declaraţia apare după ce, luni, oficialii militari ucraineni au anunţat că trupele lor au fost îndepărtate din centrul oraşului Severodonetsk, care se află în centrul bătăliei actuale pentru controlul asupra regiunii Luhansk din estul Ucrainei.

De asemenea, oficialii au declarat că trei poduri cheie care leagă Severodonetsk de Lysychansk sunt impracticabile pentru vehicule, ceea ce înseamnă că rutele de aprovizionare şi evacuările prin aceste rute sunt imposibile.

Zelenski a mai spus că ucrainenii se confruntă cu „avantajul semnificativ al ruşilor în ceea ce priveşte cantitatea de echipament şi, în special, sistemele de artilerie".

„Preţul acestei bătălii pentru noi este foarte mare. Este pur şi simplu înfricoşător. Şi atragem zilnic atenţia partenerilor noştri asupra faptului că doar un număr suficient de artilerie modernă pentru Ucraina va asigura avantajul nostru şi, în cele din urmă, sfârşitul torturii ruseşti din Donbasul ucrainean", a adăugat el.

Zelenski a anunţat că un copil a fost ucis luni în timpul bombardamentelor ruşilor în bătălia pentru Lysychansk.

„Un băiat de 6 ani de pe strada Moskovska este, după cum s-a dovedit, un inamic periculos pentru Federaţia Rusă", a precizat Zelenski.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
război,
donbas,
volodimir zelenski

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.