Zeci de poliţişti antirevoltă au preluat marţi controlul asupra Pieţei Taksim, la Istanbul

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 11 iunie 2013 50 afişări

Zeci de poliţişti antirevoltă au preluat marţi controlul asupra Pieţei Taksim, la Istanbul, centrul unei mişcări de protest faţă de Guvern ce afectează Turcia de 12 zile, utilizând gaze lacromogene la scară largă, relatează AFP.

Zeci de poliţişti antirevoltă au preluat marţi controlul asupra Pieţei Taksim, la Istanbul

Poliţiştii, urmaţi de vehicule blindate prevăzute cu tunuri cu apă, au luat cu asalt baricade ridicate de manifestanţi pe anumite bulevarde ce duc spre piaţă, dar nu se îndreptau spre Parcul Gezi, adiacent pieţei, unde sute de protestatari au instalat corturi.

Guvernatorul Istanbulului Hüseyin Avni Mutlu a subliniat că obiectivul operaţiunii nu este îndepărtarea manifestanţilor din parc.

"Intenţia noastră este să îndepărtăm pancarte şi desene din piaţă. Nu avem alt obiectiv", a anunţat Mutlu într-un mesaj postat pe Twitter.

"Nu ne vom atinge în niciun caz de Parcul Gezi, iar (în Piaţa) Taksim nu vă vom atinge absolut deloc. Începând din această dimineaţă, sunteţi încredinţaţi fraţilor voştri poliţişti", a adăugat guvernatorul, îndemnându-i pe manifestanţi "să se ferească de posibile fapte" ale unor provocatori. Numeroşi tineri s-au dispersat pe străzi în apropierea Pieţei Taksim şi ripostau aruncând cu pietre şi cocteiluri Molotov spre poliţişti, care au început să utilizeze tunuri cu apă.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
POLIŢIE,
MANIFESTAŢIE
/actualitate/zeci-de-politisti-antirevolta-au-preluat-marti-controlul-asupra-pietei-taksim-la-istanbul-10954152
10954152
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.