Zece state UE, Norvegia şi Elveţia restricţionează încă accesul muncitorilor români

Postat la 23 noiembrie 2011 24 afişări

Zece dintre cele 26 de state membre UE (fără România) aplică restricţii cetăţenilor români pe piaţa muncii, acestora adăugându-li-se şi alte state europene precum Norvegia sau Elveţia.

Libera circulaţie pe piaţa muncii este un drept fundamental care permite cetăţenilor unui stat membru al UE să muncească într-un alt stat membru al UE în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii statului membru gazdă. Potrivit legislaţiei comunitare, este posibilă restricţionarea liberei circulaţii pe piaţa muncii pentru cetăţenii din statele nou-intrate în UE. Restricţiile pot fi aplicate pentru o perioadă de maximum 7 ani, astfel că, în cazul României şi Bulgariei, limitările impuse pe piaţa muncii mai pot fi menţinute până cel mai târziu la 1 ianuarie 2014.

Tratatul de aderare la UE prevede o revizuire a restricţiilor impuse pe piaţa muncii pînă la 31 decembrie 2011, când ţările care încă menţin limitările trebuie să notifice Comisia Europeană în privinţa unei decizii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Zece state UE,
Norvegia,
Elveţia
/actualitate/zece-state-ue-norvegia-si-elvetia-restrictioneaza-inca-accesul-muncitorilor-romani-9000887
9000887
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.