Zece lucruri de ştiut despre Jocurile Olimpice din Coreea de Sud | FOTO, VIDEO

Autor: Alina Mihai Postat la 10 februarie 2018 104 afişări

Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de la PyeongChang s-au deschis oficial vineri într-o ceremonie la care au defilat echipele celor 92 de ţări care vor fi prezente la competiţii. România este prezentă cu 27 de sportivi, debutul în competiţie urmând să-l facă Timea Lorincz (schi fond), duminică. Printre acestea nu se află şi Rusia, care a fost suspendată de CIO din cauza dopajului. 168 de sportivi din Rusia vor participa totuşi la întreceri sub steagul olimpic. Jocurile Olimpice de iarnă se desfăşoară sub sloganul ”Olimpiada Împăcării”, având în vedere tensiunile politice existente la nivel mondial dintre SUA şi Coreea de Nord, dar şi Coreea de Nord şi Coreea de Sud. De altfel, delegaţiile celor două corei au purtat un singur steag unificator.

Zece lucruri de ştiut despre Jocurile Olimpice din Coreea de Sud |  FOTO, VIDEO

Cea de a 23-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă a debutat la PyeongChang (Coreea de Sud) sub semnul păcii şi al frigului. La festivitatea de deschidere au fost zero grade în termometre, dar s-a resimţit ceva mai jos, din cauza vântului pătrunzător. Gazdele au fost însă generoase, echipând aproape toţi invitaţii cu pături termice, căciuli, plus alte câteva obiecte de recuzită, necesare întreţinerii atmosferei. În plus, ceremonia s-a derulat pe repede înainte, pentru a nu expune prea mult sportivii.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.